Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


NAVARRO, Julia

Spanje (Madrid), 1953-
 

Bibliografie:

Romans

Het Sindone complot De verborgen kleitabletten

HET SINDONE COMPLOT
2005, Amsterdam: Sirene, 381pag., ISBN 90-5831-354-9
vert.van: La Hermandad de la Sábana Santa (2004), vert.uit het Spaans: Corina Blank en Elvira Veenings
omslagontwerp: Studio Eric Wondergem, omslagillustratie: Alamy / Corbis
Twee gewetenloze broederschappen hebben het voorzien op de heilige lijkwade van Christus: een bloedig conflict dat z'n oorsprong vindt in de eeuwenoude geschiedenis van het christendom. En zelfs vandaag de dag nog gaan ze over lijken...
Na een brand in de Dom van Turijn wordt het lijk gevonden van een man met afgesneden tong. In Turijn zit bovendien al enkele jaren een man zonder tong in de gevangenis. Commissaris Marco Valoni staat voor een raadsel. Iemand lijkt het op de Sindone te hebben voorzien - de heilige lijkwade van Christus, de kostbaarste relikwie uit het christendom. Wie zijn die zwijgende mannen? Is er een verband met eerdere branden?
Hun speurtocht voert Marco Valoni en kunsthistorica Sofia Galloni naar het verleden, naar een nauw vervlochten netwerk van twee geheime broederschappen: een vroegchristelijk genootschap uit Turkije en zeer invloedrijke nakomelingen van de Tempeliers. Wanner Marco, Sofia en de Spaanse journaliste Ana Jiménez - die een eigen onderzoek is begonnen - de geheimen van de Tempeliers dreigen te ontraadselen, brengen ze zichzelf in groot gevaar.

DE VERBORGEN KLEITABLETTEN
2006, Amsterdam: Sirene, 573pag., ISBN 90-5831-380-8, 1e druk mei 2006
vert.van: La Biblia de Barro (2005), vert.uit het Spaans: Elvira Veenings
omslagontwerp: Studio Eric Wondergem, omslagfoto: Corbis
In de Sint Pietersbasiliek gaat een bejaarde man te biecht: "Vader, ik beraam een moord. Moge God me vergeven."
Op een andere plek in Rome maakt Clara Tannenberg, een jonge archeologe, de opzienbarende ontdekking bekend van twee kleitabletten die onomstotelijk bewijzen dat aartsvader Abraham werkelijk heeft bestaan. De kleitabletten zijn het werk van een jonge schrijver die duizenden jaren geleden in klei heeft vastgelegd hoe God de wereld heeft geschapen, waarom Hij verwarring zaaide bij de bouw van de toren van Babel en waarom de zondvloed onvermijdelijk was. Een authentieke Stenen Bijbel...
Vlak voor het uitbreken van de oorlog tegen Irak zet Clara een riskante archeologische expeditie op touw. Daarmee brengt ze zonder het te weten haar leven en dat van haar geliefde grootvader in gevaar: enkele internationaal befaamde kunsthandelaren hebben het op de Stenen Bijbel voorzien en een club van vier oude vrienden zal niet rusten tot er een oude rekening is vereffend.

Links

http://www.kleitabletten.nl/
Boektrailer

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ