Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


NYALA, Hannah

Verenigde Staten, -
 

Bibliografie:

Romans

Dood spoor / Hannah Nyala Noodkreet / Hannah Nyala

DOOD SPOOR
2002, Uithoorn: Karakter, 319pag., 24cm, ISBN 90-6112-002-0
vert.van: Leave No Trace (2002), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven
Een jong vrouw vecht voor haar leven in de woestijn van AustraliŽ. In strijd met de genadeloze, vernietigende natuur. Maar ook met de moordenaars van haar minnaar... Het is nu al veertien dagen geleden dat Paul is vertrokken, terwijl hij maar vier dagen weg zou zijn om Josie op te halen en voorraden in te slaan. Maar hij is niet teruggekomen. Niet op de afgesproken dag. Niet op een van de eindelooos lange dagen daarna. En nu zit ik hier bijna zonder voedsel en water. Ik moet ons kamp verlaten. Ik moet ze vinden. Ik moet in leven blijven... Tally Nowata is getraind in het redden van mensenlevens. Als lid van een Amerikaans rescue team is ze gespecialiseerd in overlevingstechnieken onder de meest extreme omstandigheden en heeft ze weel, vaak zwaargewonde, mannen en vrouwen in de bergen opgespoord en veilig teruggebracht. Maar als haar minnaar Paul haar alleen achterlaat in de Australische Tanami-woestijn blijken al haar vaardigheden opeens waardeloos... Paul heeft hun woestijnkamp verlaten om zijn 10-jarige doctertje Josie op te halen en samen hadden ze snel terug moeten zijn. Maar als dat na veertien dagen nog niet het geval is, ziet Tally zich door voedsel- en water-gebrek gedwongen de meer dan 300 kilometer naar de bewoonde wereld te voet af te leggen.. Maar als ze, na enkele etappes, op het ontzielde lichaam van Paul stuit, beseft ze dat ze meer dan het natuurgeweld alleen heeft te vrezen: Paul is vermoord en Josie is op sterven na dood.... Samen met het doodzieke kind zet Tally de helse tocht voort, in de wetenschap dat de moordenaars hen op hielen zetten....

NOODKREET
2005, Uithoorn: Karakter, 304pag., 24cm, ISBN 90-6112-063-2
vert.van: Cry Least Heard (New York: Pocket Books, 2004), vert.uit het Engels: Yolande Ligterink
Twee jaar na de gruwelijke moord op haar minnaar Paul in de Australische Outback heeft Tally zo goed en zo kwaad als het gaat de draad van haar leven weer opgepakt. Ze gaat nog steeds gebukt onder een groot verdriet maar ze heeft zich weer met volle overgave gestort op dat wat haar passie is: het reddingswerk in de bergen. Tot een alarmerende oproep van een anonieme beller haar de bergen inlokt en haar meesleurt in een nachtmerrieachtig scenario. Als een van haar collega's op mysterieuze wijze verdwijnt, valt namelijk alle verdenking op Tally en moet zij alles op alles zetten om te bewijzen dat zij niet de schuldige is, maar de nietsontziende moordenaar die het eigenlijk op haar leven gemunt heeft. En op het leven van dat van wat haar het liefste is: haar kind.

Overig

VOOR HET LAATST GEZIEN
1997, Amsterdam: Meulenhoff-M, 184pag., 22cm, ISBN 90-290-5510-3
vert.van: Point Last Seen : A Woman Tracker's Story (Boston: Beacon Press, 1997), vert.uit het Engels: Ankie Blommesteijn
Nadat Hannah Nyala ontsnapt is aan een echtgenoot die haar mishandelde en haar kinderen door hun vader zijn ontvoerd, probeert zij lichamelijk en geestelijk op de been te blijven. Zij leert zichzelf spoorzoeken in de Mojavewoestijn en sluit zich aan bij een reddingsteam van de Nationale Parkwacht. Maar Nyala's ervaringen als steeds betere spoorzoeker worden overschaduwd door het feit dat zij wordt achtervolgd door haar verleden. Hannah Nyala vertelt in "Voor het laatst gezien" over reddingsacties op leven en dood, maar ze heeft haar twijfewls over de 'actieverslaafde' benadering van spoorzoeken. Door haar verkenning van de techniek en de culturele betekenis van het spoorzoeken reist zij tenslotten naar de Kalahari om daar te leren van de befaamde spoorzoekers van de Bosjesmannen. Vandaar voert Nyala's enthousiaste en diepgaande onderzoek naar de kunst van het spoorzoeken haar naar de plek waar zij en haar kinderen voor het eerst veilig zijn.

DE SPOORZOEKSTER
1999, Amsterdam: Muntinga, Sirene Pockets 27, 184pag., 18cm, ISBN 90-5831-102-3, 2e druk
vert.van: Cry Least Heard (New York: Pocket Books, 2004), vert.uit het Engels: Yolande Ligterink
Na zeven jaar lichamelijke en geestelijke mishandeling ontvlucht Hannah Nyala met haar twee kinderen haar echtgenoot. Om haar leven weer richting te geven, bekwaamt ze zich in de Mojavewoestijn in de kunst van het spoorzoeken en sluit ze zich aan bij een reddingsteam van de Nationale Parkwacht. Haar verleden blijft haar echter achtervolgen als haar ex-man haar kinderen ontvoert en Hannah met de dood bedreigt. In dit hartverscheurende verhaal beschrijft Hannah Nyala de fascinerende kunst van het spoorzoeken: de uitdaging om je ogen gericht te houden op de grond in een race tegen de klok, en de noodzaak elk afzonderlijk teken te begrijpen. De spoorzoekster is het aangrijpende en dramatische verhaal van de persoonlijke overwinning van een vrouw.

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ