Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


PEINKOFER, Michael

Duitsland, 1969-
 

Bibliografie:

Series

Sarah Kincaid

De schaduw van Toth / Michael Peinkofer De Vlam van Pharos

DE SCHADUW VAN TOTH
2007, Amsterdam: Karakter, 351pag., ISBN 90-6112-246-5
Archeologe Sarah Kincaid is gespecialiseerd in de oud - Egyptische geschiedenis, en misdaadzaken behoren eigenlijk niet tot haar onderzoeksgebied. Maar het Britse koningshuis wordt door een onbekende kracht bedreigd en vraagt vertwijfeld om haar hulp, want Londen wordt geteisterd door mysterieuze moordgevallen. Waarom worden de slachtoffers beroofd van hun organen? Waarom laat de moordenaar hiŽrogliefen achter op de plaatsen delict? Is het een oeroude vloek die zich op het koningshuis richt?

DE VLAM VAN PHAROS
2009, Amsterdam: Karakter, 352pag., ISBN 978-90-6112-650-8, 1e druk april 2009
vert.van: Die Flamme von Pharos (2008), vert.uit het Duits: J. ter Lindert
Parijs, 1882. De jonge Engelse archeologe Sarah Kincaid woont in Frankrijk een wetenschappelijk symposium bij. Daar krijgt ze van de waarzegger Maurice de Gard te horen dat haar vader, die op een geheime regeringsmissie is, in levensgevaar verkeert. Tegen alle waarschuwingen in stelt Sarah direct alles in werk om hem te redden. Een avontuurlijke reis voert haar van Parijs naar Malta en AlexandriŽ. Opgejaagd door een mysterieuze killer vindt Sarah haar vader uiteindelijk en terwijl AlexandriŽ door Britse kannoneerboten wordt beschoten, begeven beiden zich in de catacombern van de stad op zoek naar het grootste geheim van de antieke werels: de verdwenen bibliotheek van AlexandriŽ.

De Tovenaar

De Tovenaar / Michael Peinkofer De Tovenaar: De eerste slag / Michael Peinkofer

DE TOVENAAR
2010, Amsterdam: Mynx, 527pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5343-5, 1e druk maart 2010
vert.van: Die Zauberer (2009), vert.uit het Duits: Gerard Suurmeijer
omslagontwerp: HildenDesign

Een gruwelijke oorlog tussen mensen, elfen en orks dreigt aardwereld volledig te verwoesten. De laatse hoop ligt in de handen van drie novicesĪ de verleidelijke heldin Alannah, een mysterieuze elf en een mens die eigenlijk niet mag toveren. Zal hun gebundelde kracht genoeg zijn om aardwereld te behoeden voor totale vernietiging?

DE EERSTE SLAG
2011, Amsterdam: De Boekerij, 413pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5896-6, 1e druk april 2011
vert.van: Die Zauberer: Die Erste Schlacht (2010), vert.uit het Duits: Jacques Meerman
omslagontwerp: Guter Punkt, DPS design & prepress, omslagbeeld: Alan Lathwell

Aardwereld staat aan de vooravond van een oorlog. De orks komen de grenzen over en de mensen hebben een verbond gesloten met elfen om zich te wapenen, maar zien hierdoor een andere dreiging over het hoofd. In het diepste geheim is de doodgewaande tovenaar Margok een nieuwe aanval aan het plannen. De drie jonge tovenaars Granock, Aldur en Alannah gaan op zoek naar zijn bolwerk en stuiten op een verborgen beschaving. Een zoektocht die de grenzen van hun vriendschap tot het uiterste zal testen...

Romans

De terugkeer van de Orks / Michael Peinkofer

DE TERUGKEER VAN DE ORKS
2008, Amsterdam: Mynx, 446pag., 23cm, ISBN 978-90-225-4946-9, 1e druk maart 2008
vert.van: Die RŁckkehr der Orcs (2006), vert.uit het Duits: Gerard van Buuren
omslagontwerp: DPS design & prepress services

De ork-broers Balbok en Rammar overleven als enigen een aanval van de kobolden, maar vergeten het hoofd van hun commandant mee terug te nemen naar de stam, zoals de traditie vereist. Prompt worden ze op een zelfmoordmissie gestuurd: ze hebben een maand de tijd om de schedel te heroveren op de kobolden. Al snel worden ze vergezeld door de magiŽr Rurak, die zijn hulp aanbiedt in ruil voor een klusje dat ze moeten klaren in de elfenstad Shakara. En zo begint het grote avontuur van Balbok en Rammar...

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ