bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


PERDUE, Lewis

Verenigde Staten, -

Lewil Perdue studeerde biofysica aan Cornell University. Als voormalig onderzoeksjournalist trok hij door heel Europa op zoek naar gestolen kunst.
Na een carriŤre als docent aan onder meer de Universiteit van CaliforniŽ wijdde hij zich aan het schrijven. Hij heeft inmiddels negentien boeken op zijn naam staat, waarvan wereldwijd meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht werden.

 

Bibliografie:

Romans

Het Delphi verraad / Lewis Perdue

HET DELPHI VERRAAD
1982, Alphen a/d Rijn: Sijthoff, 271pag., 22cm, ISBN 90-218-3025-6
vert.van: The Delphi Betrayal (Pinnacle, 1981), vert.uit het Engels: Annet Mons
Ergens in de catacomben van het Witte Huis komt een klein aantal prominenten heimelijk bijeen. Het zijn de belangrijkste leden van de Delphi Commissie, een groep invloedrijke zakenlieden die, ieder voor zich, een gigantische multinationale onderneming beheersen. Het doel dat zij nastreven is macht. Onder leiding van hun voorzitter, die zich verschuilt achter de codenaam Prometheus, broeden zij op een manier om het gehele universum op de knieŽn te krijgen. Zij willen alle regeringen ten val brengen, alle nationaliteiten afschaffen en het totale universum als ťťn allesomvattend bedrijf besturen; een economische wereldrevoltie, die onherroepelijk miljoenen slachtoffers zal eisen. Tracy Reynolds, de assistente van de vice-president van de Verenigde Staten, wordt door haar baas in vertrouwen genomen en belast met de opdracht de dossiers, die de rampzalige voornemens van de commissie kunnen bewijzen en aan de kaak stellen, in veiligheid te brengen. De commissie grijpt in en laat de vice-president vermoorden. Als men echter ontdekt dat Tracy de gevreesde documenten bezit, hangt ook haar leven aan een zijden draadje. Samen met Becket Scott, een jonge officier van justitie, tracht zij aan de machtige klauwen van het Delphi-syndicaat te ontkomen en de misdadige plannen te verijdelen. De meedogenloze jacht strekt zich uit van Washington tot MŁnchen, van Amsterdam tot Peking: de jacht op een gestolen dossier en op twee mensen die het lot van de wereld kunnen bepalen.

IN RUIL VOOR MOORD
1984, Amsterdam: Sijthoff, 270pag., 22cm, ISBN 90-218-3306-9
vert.van: Queen's Gate Reckoning (New York: Pinnacle, 1982), vert.uit het Engels: Margreet Jongerius

DE DA VINCI DOCUMENTEN
[1986], Weert: Phoenix, 271pag., 22cm, ISBN 90-6879-033-1
vert.van: The Da Vinci Legacy (New York: Pinnacle Books, 1983), vert.uit het Engels: Janny J. Rosenau-Hes

DE DA VINCI ERFENIS
2006, Amsterdam: Uitgeverij M, 303pag., 22cm, ISBN 90-225-4414-1, 1e druk maart 2006
vert.van: The Da Vinci Legacy (New York: Tor Books, 1983,2004), vert.uit het Engels: Vincent van der Linden
omslagbeeld: Zeno
De Da Vinci Codex is een collectie schetsen en ontwerpen van Leonardo Da Vinci en van onschatbare waarde. Als Da Vinci-kenner Vance Erikson ontdekt dat verschillende pagina's uit de Codex vervalsingen zijn, gaat hij op zoek naar de originelen. Nadat hij zijn ontdekking wereldkundig heeft gemaakt, wordt hij het doelwit van een genootschap van conservatieve monniken die beweren dat hun organisatie stamt uit de tijd van Petrus zelf. Erikson begint aan een tocht door Europa om de documenten te vinden, terwijl het Genootschap hem op de hielen zit. Als hij uiteindelijk in ItaliŽ terechtkomt, ontdekt hij waarom het Vaticaan en de moordlustige monniken zo graag de geheimen van de Codex willen ontsluieren...

DE DA VINCI ERFENIS
2007, Leeuwarden: Brilliant Books, 303pag., 22cm, ISBN 978-90-8519-189-6, 2e druk, speciale uitgave
vert.van: The Da Vinci Legacy (New York: Tor Books, 1983,2004), vert.uit het Engels: Vincent van der Linden
 

DOCHTER VAN GOD
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 398pag., 22cm, ISBN 90-225-4252-1, 1e druk juni 2005
vert.van: Daughter of God (New York: Forge Books, 2000), vert.uit het Engels: Annelies Hazenberg
omslagbeeld: Zeno
Kunstkenner ZoŽ Ridgeway reist naar Zwitserland om de collectie van Willi Max te bekijken, een voormalig nazi wiens huis volledig volhangt met gestolen kunst uit de oorlog. In zijn collectie bevinden zich ook documenten waaruit blijkt dat er in de vierde eeuw na Christus een tweede Messias is opgestaan.
Vlak nadat
ZoŽ de documenten van Max gekregen heeft wordt ze ontvoerd, tot wanhoop van haar man Seth. Als hij naar haar op zoek gaat komt hij terecht in een dodelijke dans van partijen die documenten in bezit willen krijgen: de Russische maffia, de CIA, de nazi's, het Vaticaan en een kardinaal die zijn kans schoon ziet paus te worden. Allen zijn ze op zoek naar een reliek dat het Vaticaan en daarmee de hele westerse wereld op haar grondvesten zal doen schudden: de lijkwade van Sophia, de mysterieuze vrouw wier bestaan de kerk al eeuwnlang met alle middelen geheim probeert te houden.

DOCHTER VAN GOD
2007, Leeuwarden: Brilliant Books, 398pag., 22cm, ISBN 978-90-8519-191-9, 2e druk, speciale uitgave
vert.van: Daughter of God (New York: Forge Books, 2000), vert.uit het Engels: Annelies Hazenberg


 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ