bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


PORTER, Henry

Groot-Brittannië, 1953-

Henry Porter is journalist en heeft voor de meeste grote kranten van Engeland gewerkt. Hij is nu hoofdredacteur van Vanity Fair, maar schrijft nog steeds commentaren en reportages voor de Guardian, The Observer, de Evening Standard en The Sunday Telegraph.
 

Bibliografie:

Series

Robert Harland

EENS EEN SPION...
2002, Amsterdam: De Boekerij, 416pag., ISBN 90-225-3233-X, 1e druk september 2002
vert.van: A Spy's Life (Orion, 2001), vert.door: Els Franci Ekeler, omslagontwerp: Studio Eric Wondergem BNO
Robert Cope Harlands carrière als spion eindigde abrupt en gewelddadig. Bij het Rode Kruis en de Verenigde Naties bouwde hij een nieuw, rustig bestaan op. Twaalf jaar later is hij de enige overlevende van een vliegtuigramp. Aan de crash zit een luchtje. Was er sprake van sabotage en, zo ja, was Harland het doelwit? Om antwoorden te krijgen moet hij terug naar het verleden dat hij zo wanhopig probeert te vergeten. Opnieuw stapt hij in een wereld vol wantrouwen en meedogenloze intriges...

IMPERIUM
2004, Amsterdam: De Boekerij, 416pag., ISBN 90-225-3802-8, 1e druk mei 2004
vert.van: Empire State (Orion, 2003), vert.door: Ronald Beek, omslagontwerp: Hesseling Design
Voormalig spion Robert Harland is terug in deze ijzersterke thriller van de schrijver van Axiom en Eens een spion...
De naaste adviseur van de president van de Verenigde Staten wordt op spectaculaire wijze geliquideerd op het Londense vliegveld Heatrow. Een Pakistaanse werknemer van het vliegveld en zijn familie worden vermoord aangetroffen. In New York ontvangt een osteopaat twee ansichtkaarten van het Empire State Building van ene Karim Khan - de ene verstuurd vanuit Turkije, de andere vanuit Iran. En een groep seizoensarbeiders, waaronder Khan, wordt op weg van Afghanistan naar Europa beschoten, maar Khan weet zelf te ontsnappen.
Robert Harlad zoekt naar het verband tussen al deze gebeurtenissen in een weergaloze thriller over de veranderende wereld na 11 september. Een wereld waarin paranoia overheerst, en waarin internationale organisaties zoals de CIA nergens voor terugdeinzen in hun jacht op terroristen. Veel elementen van dit boek zijn gebaseerd op de werkelijkheid.

Romans

AXIOM.
1999, Amsterdam: De Boekerij, 408pag., ISBN 90-225-2622-4, 1e druk 1999
vert.van: Remembrance Day (Orion, 1999), vert.door: William Oostendorp & Joost van der Meer
Stel dat je waar dan ook ter wereld een bom kan laten ontploffen, simpelweg door een telefoontje te plegen...
Dat is het uitgangspunt van deze spannende en intrigerende thriller waarmee de Engelse journalist Henry Porter zo overtuigend zijn misdaaddebuut maakt. Constantine Lindrow, Ier van geboorte, staat bij de uitgang van een Londens metrostation te wachten op zijn broer Eamonn met wie hij een eetafspraak heeft. Dan komt de bus met daarin Eaminn de straat in rijden - en ontploft.
De volgende dag, wanneer Con in het ziekenhuis wakker wordt, staan er twee politiemensen aan zijn bed en blijkt dat Con zélf wordt verdacht van de aanslag. Gevangen tussen de Britse geheime dienst en Scotland Yard - twee overheidsinstanties die elkaar niet vertrouwen maar wel beide overtuigd zijn van zijn betrokkenheid - moet Con zijn onschuld bewijzen. Het spoor leidt hem via Boston en de bossen in het noorden van de Verenigde Staten uiteindelijk terug naar Londen, naar een onvoorstelbaar slimme en gewetenloze moordenaar.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ