Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


REEVE, Philip

Groot-BrittanniŽ, 1966-
 

Bibliografie:

Series

LEVENDE STEDEN

Levende steden / Philip Reeve Jagersgoud / Philip Reeve Helse machines - Philip Reeve

EEN MOORDEND SYSTEEM
2003, Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, 319pag., 22cm, ISBN 90-269-9695-0, 1e druk oktober 2003, hardcover
vert.van: Mortal Engines (2001, Scholastic Ltd.), vert.uit het Engels: Suzanne Braam, omslag: Ontwerpstudio Johan Bosgra BNO, Baarn, foto omslag: Nasa en Photodisc/Gerry Images
Vele eeuwen na de Zestig-Minutenoorlog is de aarde onvruchtbaar en zijn er geen natuurlijke brandstoffen meer. De steden zijn zelfstandige stadstaten geworden en trekken over de aarde, die veranderd is in een groot moeras. De enige manier om aan brandstof te komen, is door andere steden te veroveren en vervolgens te plunderen. Het is een strijd op leven en dood... In deze wereld, op een donkere, stormachtige middag in de lente, jaagt Londen op een mijnstadje. Het verzwakte Londen heeft zich lange tijd schuilgehouden achter de heuvels, maar is tevoorschijn gekomen net op het moment dat de gebeurtenissen binnen haar stadsmuren een sinistere wending nemen. De 15-jarige Tom is getuige van een moordaanslag en het lukt hem de moord te voorkomen. Tom verwacht een beloning voor zijn daad, maar wordt in plaats daarvan samen met Hester, die de aanslag pleegde, de stad uitgegooid. Hester en Tom zetten de achtervolging in op de stad over de drooggevallen Noordzee. Algauw merken ze dat er iemand is die niet wil dat ze Londen levend bereiken.

LEVENDE STEDEN
2010, Amsterdam: De Boekerij, 282pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5462-3
eerder verschenen onder de titel: EEN MOORDEND SYSTEEM
vert.van: Mortal Engines (2001, Scholastic Ltd.), vert.uit het Engels: Jacques Meerman
In de wereld zijn de middelen zo schaars geworden dat de mensheid een opmerkelijke overlevingsstrategie heeft gekozen: de steden zijn op rupsbanden gezet. In het vroegere Europa, dat nu het Grote Jachtveld heet, volgen we de jonge Tom, een leerling van het Geschiedenisgilde. Tom redt de hoofdhistoricus van zijn gilde als de geheimzinnige Hester Shaw een moordaanslag op hem pleegt - maar dan wordt hij ineens zelf uit de stad gegooid en komt hij samen met Hester in het Buitengebied terecht...

JAGERSGOUD
2010, Amsterdam: De Boekerij, 301pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5463-0
vert.van: Predator's Gold (2003, Scholastic Ltd.), vert.uit het Engels: Jacques Meerman
Na twee jaar onbezorgd reizen met de jonge Jenny Haniver komen Tom en Hester opnieuw in gevaar. Op de vlucht voor de grimmige vliegeniers van de Groene Storm bereiken ze net op tijd de ijsstad Anchorage, waar markgravin Freya regeert. Maar Anchorage is niet veilig meer. De stad is gedecimeerd door een plaag en wordt door dieven - of misschien spoken - achervolgd. Anchorage houdt het hoofd dan ook nog maar net boven water. De woeste Jagers van Arkangel naderen, en de jonge markgravin moet alles op alles zetten om te overleven. Dan zet ze koers naar het Dode Continent... Amerika!

HELSE MACHINES
2011, Amsterdam: De Boekerij, 317pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5464-7
vert.van: Infernal Devices (2005, Scholastic Ltd.), vert.uit het Engels: Jacques Meerman
Het vervolg op Jagersgoud. Anchorage heeft rust gevonden aan de grenzen van het Dode Continent, en haar inwoners leiden als zestien jaar lang een ongestoord en vredig bestaan. Onder hen ook Tom en Hester, die met hun vijftienjarige dochter Wren een - in de ogen van de laatste - oeverloos saai leven hebben opgebouwd. Maar er dreigen problemen: de Straatjongens zijn terug en Wren, die zich verveelt en snakt naar avontuur, adoreert ze. Bij een van hun brutale stunts wordt Wren ontvoerd. Tom en Hester gaan naar haar op zoek. Ze weten niet dat hun zoektocht oude verlangens en geheimen zal oprakelen en hen in gevaarlijk vaarwater zal doen belanden.

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ