Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ROZEMOND, Matthias

Nederland, 1962-
 

Bibliografie:

Romans

Apollovlinder / Matthias Rozemond Schimmenspel / Matthias Rozemond Enkele reis Sicilië / Matthias Rozemond

APOLLOVLINDER
2007, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 303pag., 22cm, ISBN 978-90-6112-396-5
Van de ene op de andere dag is Morten, de man van Charlotte, verdwenen. De politie heeft na twee weken maar weinig aanknopingspunten. Ze is het vergeefse wachten zat. Hoezo is hun gezamenlijke vriendin Sophie opeens op vakantie in Zwitserland? Ze heeft een sterk vermoeden....

SCHIMMENSPEL
2008, Amsterdam: Uitgeverij Q, 335pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3470-4, 1e druk oktober 2008
omslagontwerp: Will Immink, omslagbeeld: Getty Images
Aan het zorgeloze leven van  Norbert Camperman komt in 1961 een einde: bij een verkeersongeluk in Schotland komen zijn broer Eugène en diens dochterje om het leven. Omdat hij ervan overtuigd is dat zijn broer daarna met enige regelmaat aan hem verschijnt, laat Norbert zich onder behandeling stellen van een therapeut. Twee jaar later ontvangt hij een brief van Eugène uit Edingburgh en reist hij terug naar de plaats van het ongeluk om te bewijzen dat zijn broer nog leeft. Is Norbert, zoals iedereen denkt, slachtoffer van een psychose of wordt er een weerzinwekkens spel met hem gespeeld? Dan wordt in het hotel waar hij verblijft een kamermeisje vermoord en blijft de labiele Norbert als enige verdachte over. Meer dan veertig jaar na dato leest Norberts zoon het gevangenisdagboek van zijn vader. Hij is vastbesloten te achterhalen wat er werkelijk is voorgevallen.

ENKELE REIS SICILIË
2010, Amsterdam: Uitgeverij Q, 357pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3773-6, 1e druk april 2010
omslagontwerp: Will Immink, omslagbeeld: ImageStore
Op een dag krijgt Yvette Zomers te horen dat haar zoon Bernd voor de kust van Sicilië een duikongeluk heeft gehad. Wat onder water heeft plaatsgevonden, blijft vooralsnog duister. Maar er spoken nog andere vragen door haar hoofd: waarom heeft Bernd niet verteld dat hij juist daar ging duiken? Waarom bezocht hij de plek waar Yvette ooit een omstreden archeologisch onderzoek heeft geleid? Precies daar, waar twee jaar geleden ook zijn jongere zus Pelline is gestorven? Yvette neemt het eerste vliegtuig naar Sicilië. Ze weet nog niet dat ze op het eiland zal moeten blijven, wil ze er ooit achter komen wat er is gebeurd. Langzaam maar zeker wordt haar duidelijk hoe beide kinderen onder haar carrière hebben geleden. En wat zich thuis afspeelde terwijl zij weg was. Maar rusten kan het verleden daarmee nog lang niet.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ