Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


SCHENKEL, Andrea Maria

Duitsland, -
 

Bibliografie:

Romans

Blik op het duister / Andrea Maria Schenkel Het monster van München / Andrea Maria Schenkel Bunker / Andea Maria Schenkel

BLIK OP HET DUISTER
2007, Utrecht: Signatuur, 127pag., 21cm, ISBN 978-90-5672-256-2, 1e druk november 2007
vert.van: Tannöd (2006), vert.uit het Duits: W. Hansen
omslagontwerp: Wil Immink Design
"De eerste zomer na de oorlog heb ik doorgebracht bij familie op het platteland. In die weken leek dat dorp me een eiland van rust en vrede. Een van de laatste ongehavende plekken na de grote storm die we zojuist hadden overleefd. Jaren later, het leven was weer normaal geworden en die zomer was alleen nog maar een gelukkige herinnering, las ik in de krant iets over juist dat dorp. Mijn dorp was een 'moorddorp' geworden en de daaad liet me niet meer met rust. Ik ben met gemengde gevoelens naar het dorp gereisd. De mensen die ik er ontmoette, wilden me over de misdaad vertellen. Praten met een vreemde die niettemin vertrouwd was. Iemand die niet bleef, iemand die zou luisteren en weer vertrekken."

HET MONSTER VAN MÜNCHEN
2008, Utrecht: Signatuur, 140pag., 22cm, ISBN 978-90-5672-276-0, 1e druk november 2008
vert.van: Kalteis (Hamburg: Nautilus, 2007), vert.uit het Duits: W. Hansen
München, eind jaren dertig. De stad is gehuld in een zoete en zinnelijke droom vol verwachtingen. Ook Kathie droomt van de toekomst en probeert de beperkende werkelijkheid van het plattelandsleven te ontvluchten. Velen zijn haar voorgegaan en verloren geraakt in de hectiek van de stad en het stadsleven, maar haar zal dat niet overkomen. Toch? Krachtig en mooi is ze. Maar met haar donkere haren doet ze ook denken aan de vrouw die in München en omgeving sinds enige tijd vermist wordt. De duivel is al onderweg en zal niet rusten voor hij zijn bestemming heeft bereikt.

BUNKER
2009, Utrecht: Signatuur, 119pag., 22cm, ISBN 978-90-5672-335-4, 1e druk november 2009
vert.van: Bunker (Hamburg: Nautilus, 2009), vert.uit het Duits: Katja Hunfeld-Bekker
omslagontwerp: Wil Immink Design
Een jonge vrouw wordt op haar werk bruut overvallen en naar een oude molen gebracht. Wat wil de ontvoerder van haar? Wat bezielt hem? Is het iemand uit haar verleden? Een overigens minder onschuldig verleden dan het zich aanvankelijk laat aanzien. Gaat het om wraak of om macht?

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ