Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


SIEGEL, Jan

Groot-BrittanniŽ, 1955-
Schrijfnaam van Amanda Hemingway
 

Bibliografie:

Series

DE KINDEREN VAN PROSPERO

De kinderen van Prospero / Jan Siegel De Drakendwinger / Jan Siegel Heksenkoningin / Jan Siegel

DE KINDEREN VAN PROSPERO
Kinderen van Prospero Boek 1
2000, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 320pag., ISBN 90-245-3445-3
vert.van: Prospero's Children (1999), vert.door: Anders Pieterse,
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Alan Lee
Een mysterieus landhuis in de moeren van Yorkshire wacht op de zestienjarige Fern en haar broer Will Capel. Het heeft al lang gewacht en geeft zijn geheimen niet makelijk prijs. Buiten, in de moeren, kijkt een steen uit op het huis, maar niet altijd op dezelfde plaats. Binnen bevindt zich een sisister beeld dat soms kwaadaardig gloeit. 's Nachts proberen vreemde dieren binnen te komen. En een van de gasten is gevaarlijker dan ze lijkt. Want het huis verbergt een oeroude talisman, een voorwerp dat de tijd kan vervormen, beschavingen vernietigen, misschien zelfs de dood overwinnen. Meedogenloze machten dorsten er al eeuwen naar. Terwijl de magie hun leven binnenstroomt, moeten Fern en Will besluiten wie en wat te gevolen.

DE DRAKENDWINGER
Kinderen van Prospero Boek 2
2001, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 320pag., ISBN 90-245-3455-0
vert.van: The Dragon Charmer (2000), vert.door: Anders Pieterse,
omslagontwerp: Karen van Laar, omslagillustratie: John Howe
Het mysterieuze landhuis in de moeren van Yorkshire wacht op zijn rechtmatige bewoners. Will Capel verblijft er graag, maar zijn zus Fenn absoluut niet. Zij vlucht al jaren in haar werk in Londen, ver uit de buurt van het huis en alles wat maar naar magie zweemt. Marcus, haar wereldwijze en veel oudere aanstaande, wil echter beslist een bruiloft in het landhuis. Ferns terugkeer heeft het effect van een steen in een vijver: een nieuwe huiskobold meldt zichl de tv op de kamer van haar beste vriendin vertoont vreemde beelden. Er zijn allerlei verschijningen en voortekenen, die Fern zorgvuldig negeert. Ze blijft koppig volhouden dat ze uitkijkt naar het komende huwelijk. Fern kan en wil niets met haar grote magische vermogens, maar een jonge, ongeoefende heks is nu eenmaal kwetsbaar. Duistere machten hebben het op haar voorzien. Wie zal haar redden? Haar broer, haar beste vriendin, een ontheemde huiskobold, een tamme weerwolf en een machteloze tovenaar? En wat hebben al die verwijzingen naar draken ermee te maken?

HEKSENKONINGIN
Kinderen van Prospero Boek 3
2002, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 320pag., ISBN 90-245-3465-8
vert.van: Witch's Honour (2002), vert.door: Anders Pieterse
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: John Howe
Het rijk der mythen en magie en onze realiteit vloeien samen: in kelders vol rokerige schaduwen wordt gedanst op primitieve ritmes, gezichtsloze motorrijders patrouilleren als slechte ridders, advertentiecampagnes zitten vol oeroude symbolen, en computers vallen ten prooi aan ongeprogrammeerde boodschappen. De Donkere Toren uit de oude legenden is herrezen als een wolkenkrabber van zwart glas. Ooit overheerste de Oude Geest Azmordis door natuurgodsdiensten en totems, inmiddels verleidt hij met geld en hebzucht. Zijn invloed reikt verder dan ooit. Dit is de wereld waarin de heksenkoningin is teruggekeerd. Morgus is geboren uit de rivier des doods: jonger, machtiger en gevaarlijker dan ooit. Maar haar wezen is onveranderd: amoreel, hongerig naar macht en eindeloos wraakzuchtig. Ze vreest God noch gebod en stoort zich niet aan de oude spelregels. De jonge heks Fern komt Morgus op het spoor door waarschuwingen uit onverwachte hoek. Magie heeft een prijs en Morgus heeft haar veel bijgebracht. Kan zij zich verdedigen tegen haar oude lerares of zal ze moeten betalen met haar leven?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ