bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


SLAUGHTER, Karin

Verenigde Staten (Atlanta, Georgia), 1971-
 

Bibliografie:

Series

Sara Linton / WillTrent

Nachtschade / Karin Slaughter Zoenoffer / Karin Slaughter Een lichte koude huivering / Karin Slaughter Onzichtbaar / Karin Slaughter Trouweloos / Karin Slaughter Triptiek / Karin Slaughter Onaantastbaar - Sara Linton 6 / Karin Slaughter Versplinterd / Karin Slaughter Genesis / Karin Slaughter Verbroken

NACHTSCHADE
2003, Amsterdam: Cargo, 397pag., ISBN 90-234-1153-6, 4e druk augustus 2003
(1e: april 2002, 2e: maart 2003, 3e: juli 2003)
vert.van: Blindsighted (2001, William Morrow/HarperCollins), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
In Grant County onstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, hoofd van de politie, probeert ze ondanks hun verstoorde verhouding het mysterie van de moord op te lossen. De zaak wordt nog ingewikkelder als Lena, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje probeert naspeuringen te verrichten. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

ZOENOFFER
2003, Amsterdam: Cargo, 432pag., ISBN 90-234-1052-1, 2e druk juni 2003 (1e: maart 2003)
vert.van: Kisscut (2002, Random House, London), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de dertienjarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak. Jeffrey wordt in zijn speurwerk verder bijgestaan door de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams, die zich vastbijt in haar werk en in de ban raakt van de jongen die de sleutel van het misdrijf in handen lijkt te hebben. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe.

EEN LICHTE KOUDE HUIVERING
2003, Amsterdam: Cargo (De Bezige Bij), 425pag., ISBN 90-234-1254-0, 1e druk oktober 2003
vert.van: A Faint Cold Fear (2003, Random House, London), vert.uit het Engels: Paul Syrier
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Getty Images / Gerry Wade
Op de campus van een universiteit vinden enkele studenten onder mysterieuze omstandigheden de dood. Terwijl kinderarts en lijkschouwer Sara Linton het eerste lichaam onderzoekt, wordt haar zus Tessa aangevallen. Sara's ex-man Jeffrey Tolliver leidt het onderzoek, maar oud-rechercheur Lena Adams verricht haar eigen speurwerk en begeeft zich op gevaarlijk terrein.

ONZICHTBAAR
2004, Amsterdam: Cargo (De Bezige Bij), 395pag., ISBN 90-234-1576-0, 1e druk september 2004
vert.van: Indelible (2004, Random House, London), vert.uit het Engels: Paul Syrier
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Getty Images
Een gewelddadige gijzeling houdt de inwoners van Grant County in zijn greep. Kinderarts Sara Linton en haar ex-echtgenoot politiechef Jeffrey bevinden zich onder de gegijzelden. Houdt de gijzeling verband met mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden? Heeft Jeffrey duistere kanten die zelfs Sara niet kan vermoeden?

TROUWELOOS
2005, Amsterdam: Cargo, 464pag., ISBN 90-234-1811-5, 1e druk september 2005
vert.van Faithless (2005), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Trevillion
Een wandeling in de bossen krijgt een sinistere wending als inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sara Linton op het lichaam van een meisje stuiten dat ligt begraven in de aarde. Het lijkt erop alsof ze zich letterlijk is doodgeschrokken. Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks, iets dat zelfs Sara schokt. Detective Lena Adams, bekwaam maar zwaar op de hand, wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen. Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een ge�soleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim.

TRIPTIEK
2006, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, Literaire Thriller, 456pag., ISBN 90-234-2048-9, 1e en 2e druk augustus 2004
vert.van: Triptych (2006), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Jupiter Images
Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. De moord is des te schokkender wanneer blijkt dat het gaat om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Het Georgia Bureau of Investigation wordt ingeschakeld en Ormewood moet noodgedwongen samenwerken met speciaal agent Will Trent van het Arrestatieteam - iemand die hij bij voorbaat niet mag. Vierentwintig uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden.

ONAANTASTBAAR
2007, Amsterdam: Cargo, 427pag., ISBN 978-90-234-2624-0, 1e druk juli 2007
vert.van Beyond Reach (Skin Privilege) (2007), vert.uit het Engels: Karina van Santen en Martine Vosmeer
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Hans Neleman / Stone / Getty Images
Detective Lena Adams heeft jarenlang geprobeerd haar verleden te ontvluchten. Aan het kleine plaatsje waar ze geboren is heeft ze vele slechte herinneringen en ze is een nieuw leven begonnen ver van het gewelddadige jeugd. Maar niets heeft haar kunnen voorbereiden op de explosie van geweld waarmee ze bij haar gedwongen terugkomst wordt geconfronteerd: een meedogenloze moordenaar heeft een jonge vrouw onherkenbaar verbrand. Voor de plaatselijke politie is Lena de enige verdachte. Wanneer Jeffrey Tolliver, Lena's baar, te horen krijgt dat zijn detective is gearresteerd reist hij samen met zijn vrouw Sara Linton af naar het plaatsje. Dan wordt een tweede lichaam gevonden. Bij hun pogingen op Lena te helpen, raken Jeffrey en Sara verstrikt in een duistere wereld vol geweld en rassenhaat. Kunnen zij de waarheid achterhalen v��r de moordenaar opnieuw toeslaat?

VERSPLINTERD
2008, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, Literaire Thriller, 437pag., ISBN 978-90-234-2917-3, 1e juni 2008
vert.van: Fractured (New York: Delacorte Press, 2008), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Allan Jenkins/Trevillion Images
Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek maar als snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.

GENESIS
2009, Amsterdam: Cargo, 516pag., 22cm, ISBN 978-90-234-4190-8, 1e druk juli 2009
vert.van Genesis (London: Century, 2009), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Ilona Wellmann/Trevillion Images
Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van haar mysterieuze verschijning en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Wanneer er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts n ding zeker: de dader heeft zich niet snel gewonnen...

VERBROKEN
2010, Amsterdam: Cargo, 464pag., 22cm, ISBN 978-90-234-5885-2, 1e druk 2010, 6e druk 2011
vert.van Broken (Delacorte Press, 2010), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Chiara Fersini
Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Grant County. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een mooie, jonge studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraag Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontdekkingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.

Gevallen Genadeloos Stille zonde / Karin Slaughter

GEVALLEN
2011, Amsterdam: Cargo, 444pag., 22cm, ISBN 978-90-234-6450-1, 1e druk juli 2011, 2e druk juli 2011
vert.van Fallen (New York: Random House, 2011), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: 333 Bracket
Wat begint als een normale dag, zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. Er wordt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord e er vindt een gijzeling plaats. En haar moeder lijkt spoorloos verdwenen... Faith gaat op zoek naar de overvallers van haar moeder. Wat was de reden van de overval? Waarom is haar moeder verdwenen? Heeft haar verleden er iets mee te maken? Jaren terug was Faiths moeder hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij zij als enige werd vrijgepleit. Samen met Will Trent, Amanda Wagner en Sara Linton duikt Faith Mitchell in het verleden van haar moeder, een zoektocht waarbij ook zij zelf groot risico lopen.

GENADELOOS
2012, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, Literaire Thriller, 500pag., ISBN 978-90-234-7575-0, 1e druk juni 2012
vert.van: Criminal (2012), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, ontdekt hij dat het verleden hem nooit met rust zal laten. Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij ooit opgroeide. Daar treft hij onverwacht Amanda aan. De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda ooit onder haar hoede nam, als een van de eerste politievrouwen binnen het corps. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Ze zullen beiden de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.

STILLE ZONDE
2013, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, Literaire Thriller, 429pag., ISBN 978-90-234-7979-0, 1e druk mei 2013, 2e druk juni 2013
vert.van: Unseen (2013), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
Will Trent wordt voor een speciale opdracht ingezet als undercover agent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als gepland en hij komt er helemaal alleen voor te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de stem van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar wie hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet. Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: het is haar stiefzoon Jared, die in zijn eigen huis is neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: Lena trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak als Will. Het duurt niet lang tot het gevaar hen aan alle kanten omringt.

Romans

Onbegrepen / Karin Slaughter Ongezien / Karin Slaughter

ONBEGREPEN
2008, Amsterdam: De Bezige Bij, CPNB, 95pag., 18cm, ISBN 978-90-5965-069-5, 1e druk juni 2008
ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 2008
vert.van: Martin Misunderstood (2008), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Arcangel Images/Imagestore
Het leven gaat aan Martin voorbij. Hij werkt als hoofdboekhouder bij Southern Toiletbenodigdheden en woont nog bij zijn moeder. Hij zoekt zijn toevlucht in zijn enige echte passie: het lezen van misdaadromans. Hier gaat hij zo in op dat hij geen oog heeft voor de misdaden die in zijn omgeving worden gepleegd. Maar wanneer een collega op brute wijze wordt vermoord, treedt Martin ongewild op de voorgrond. Als er nog een dode valt, wordt echter duidelijk dat Martin door de politie als hoofdverdachte wordt gezien...

ONGEZIEN
ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Uitgeverij Cargo
2010, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, Literaire Thriller, 57pag., ISBN 978-90-234-5714-5
vert.van: The Unremarkable Heart (2010), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Katarzyna Kedron
June Connor heeft nog n dag voor ze sterft. En dag waarin ze de confrontatie aan kan haar met haar verleden...

Samen met Lee Child

Schoon goud  / Lee Child & Karin Slaughter

Schoon goud  / Lee Child & Karin SlaughterSCHOON GOUD

vert.uit het Engels: Erica Disco

Drukgeschiedenis:
1e druk : september 2019, Amsterdam: HarperCollins, 126p., 21cm, ISBN 978-94-027-0418-1, paperback
 

 

 

 


Flaptekst:
Jack Reacher en Will Trent. Twee keer zoveel actie. Twee keer zoveel drama. Dubbel zoveel problemen Will Trent is bezig met een undercoveractie bij Fort Knox. Zijn missie: het oplossen van een ruim twintig jaar oude moordzaak. De naam van zijn verdachte: Jack Reacher. Jack Reacher is in Fort Knox op een eigen missie: hij probeert een crimineel verbond in het Amerikaanse leger te ontmantelen. Maar dan verschijnt Will Trent opeens ten tonele. De enige optie die Jack Reacher en Will Trent hebben is samen te werken als dat lukt Er is echter een veel grotere samenzwering aan de gang een situatie die noch de speciaal agent, noch de ex-militair agent had kunnen bevroeden.

Anthologie

Vervloekt geluk / Karin Slaughter

VERVLOEKT GELUK
2004, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, Literaire Thriller, 399pag., ISBN 90-234-1298-2, 1e druk mei 2004
vert.van: Like a Charm (2004), vert.uit het Engels: Ineke Lenting,
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: GettyImages / Andreas K�hn
In deze veelstemmige thriller wisselt een bedelarmband voortdurend van eigenaar. Overal waar het gouden sieraad opduikt zaait het dood en verderf onder de ongelukkige vinders. Karin Slaughter heeft succesvolle thrillerauteurs uitgenodigd een bijdrage te leveren aan dit bloedstollende kettingverhaal.

Overig

Een kennismaking met Karin Slaughter

KARIN SLAUGHTER
Maak kennis met de koningin van de suspense
2005, Amsterdam: Cargo / De Bezige Bij, 156pag., ISBN 90-234-1833-6
vert.uit het Engels: Ineke Lenting, omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Hollandse Hoogte, bevat:

Links

de officile website van de auteur

http://www.slaughter-house.nl/

Lees een interview dat John Connolly had met Karin Slaughter: http://www.johnconnolly.co.uk/int_slaughter.html

Ezzulia : Interview
 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ