Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


SUTER, Martin

Zwitserland (Zürich), 29 febr. 1948-
 

Bibliografie:

Romans

Small World / Martin Suter Een perfecte vriend / Martin Suter De duivel van Milaan / Martin Suter De donkere kant van de maan / Martin Suter

SMALL WORLD
2001, Amsterdam: De Arbeiderspers, 247pag., 22cm, ISBN 90-295-3753-1
vert.van: Small World (Zürich: Diogenes, 1997), vert.uit het Duits: Wil Boesten
In Small World beschrijft Suter op beklemmende en geraffineerde wijze de schimmige wereld waarin Konrad Lang terechtkomt nadat bij hem de ziekte alzheimer is geconstateerd. Een wereld die steeds kleiner wordt naarmate het web van intriges en leugens het web van intriges en leugens zich rond hem sluit.

EEN PERFECTE VRIEND
2005, Utrecht: Signature, 243pag., 22cm, ISBN 90-5672-081-3
vert.van: Ein perfekter Freund (Zürich: Diogenes, 2002), vert.uit het Duits: Gerrit Bussink
Fabio Rossi, 33 jaar, journalist, wordt wakker in het ziekenhuis. Met een ernstige hoofdwond en in zijn herinnering een zwart gat van vijftig dagen. De blonde, jonge vrouw aan zijn bed... sinds een aantal weken zijn nieuwe vriendin? Hij heeft haar in elk geval nog nooit gezien. Zijn levensgezellin Norina daarentegen weigert hardnekkig elk contact. Heel langzaam volgt Fabio het spoor terug naar zijn vroegere leven, waarbij hij het pad kruist van een steeds raadselachtiger wordend alter ego. En daarbij komt hij ook op het spoor van een schandaal, waarvan niemand iets te weten mag komen.

DE DUIVEL VAN MILAAN
2007, Utrecht: Signature, 210pag., 22cm, ISBN 978-90-5672-230-2
vert.van: Der Teufel von Mailand (Zürich: Diogenes, 2006), vert.uit het Duits: Herman Vinckers
omslagontwerp: Wil Immink Design, omslagfotografie: ImageStore/Millennium Images
Na haar scheiding van de bankier Frédéric Forster heeft Sonia maar één wens: de nachtmerrie vergeten en tot zichzelf komen. Maar na een onbedoelde lsd-trip glipt de realiteit haar door de vingers: ze ziet geluiden, hoort kleuren en proeft objecten. Sonia ontvlucht de stad en vindt werk in een gloednieuw wellnesshotel inVal Grisch, een gemeenschap die haar deuren altijd potdicht heeft gehouden voor buitenstaanders en toeristen. Dan vinden er plotseling vreemde gebeurtenissen plaats. Sonia, toch al overgevoelig door de zintuiglijke verwarring na haar trip voelt zich allerminst op haar gemak in de sombere vallei met zijn gesloten, wantrouwige bewoners. Als ze op een boek stuit met daarin een oude streeklegende over de duivel van Milaan, slaan wantrouwen en onbehagen om in regelrechte angst voor haar eigen veiligheid en die van de mensen om haar heen...

DE DONKERE KANT VAN DE MAAN
2008, Utrecht: Signatuur, 237pag., 22cm, ISBN 978-90-5672-231-9, 1e druk juni 2008
vert.van: Die Dunkle Seite des Mondes (Zürich: Diogenes, 2000), vert.uit het Duits: Herman Vinckers
omslagontwerp: Wil Immink Design
Urs Blank, advocaat, heeft alles wat zijn hart begeert: een goede reputatie, een vila met een Jaguar voor de deur en zijn vriendin is een veelbelovende zakenvrouw. Dan ontmoet hij Lucille, een jonge, hippe vrouw die hem tijdens een weekend overhaalt tot een trip. De ooit zo consciëntieuze advocaat raakt zijn geweten kwijt en ondergaat een radicale persoonlijkheidsverandering. Met alle gevolgen van dien. Urs verschuilt zich in het woud, maar hij is zich ervan bewust dat hij de 'omgekeerde' trip moet moaken om zich uit deze nachtmerrie te kunnen bevrijden.

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ