Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


SWANN, Leonie

Duitsland, 1975-
 

Bibliografie:

Romans

De schapen van Glennkill

DE SCHAPEN VAN GLENNKILL
2005, Amsterdam: De Boekerij, 304pag., ISBN 90-225-4334-X,
vert.van: Glennkill : Ein Schafskrimi (2005), vert.uit het Duits: Ingrid Mersel
omslagontwerp en illustratie: marliesvisser.nl
'Gisteren was hij nog gezond.' zei Maude. Haar oren trilden nerveus.
'Dat zegt helemaal niks.' antwoordde Sir Ritchfield, de oudste ram van de kudde. 'Hij is immers niet aan een ziekte gestorven. Een spade is geen ziekte.'
De herder lag naast de hooischuur, niet ver van de veldweg, roerloos in het groete Ierse gras. Op zijn Noorse wollen trui was één kraai geland die met professionele belangstelling in zijn innerlijk tuurde. Naast hem zat een heel tevreden konijntje. Iets verderop, vlak bij de steile kust, ware de schapen in vergadering bijeen.
Op een ochtend ligt de Ierse schaapherder George Glenn onbeweeglijk in het gras. Er steekt een spade in zijn borst. George' schapen zijn ontzet: wie heeft hem omgebracht? Miss Marple, het slimste schaap uit de kudde is geïntrigeerd door de moord. Maar hoe vind je als schaap een moordenaar? En wat dan? Misschien is het beter om maar gewoon verder te grazen of er niets gebeurd is. De schapen besluiten om voor gerechtigheid te zorgen. Het toeval wil dat George zijn schapen ooit een detective voorlas en dat ze dus niet totaal onvoorbereid zijn op hun taak. Met hun schapenlogica bijten ze zich vast in de speurtocht en ondanks de vele misverstanden zijn ze niet van de wijs te brengen. Maar als het de schapen uiteindelijk lukt om de raadselachtige dood van hun herder op te lossen staan ze vervolgens voor het volgende probleem: hoe maken ze dit aan de mensen duidelijk?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ