Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


TAYLOR, Andrew

Groot-Brittanni, 1951-
 

Bibliografie:

Series

ROTH-trilogie

Het kwaad ontkiemd / Andrew Taylor Omringd door het kwaad / Andrew Taylor De oorsprong van het kwaad / Andrew Taylor

HET KWAAD ONTKIEMD
2000, Den Haag: BZZTH, 311pag., 23cm, ISBN 90-5501-782-5, 1e druk
vert.van: The Four Last Things (London, Collins Crime, 1997), vert.uit het Engels: Bob Snooijink
Op een koude wintermiddag loopt de kleine Lucy Appleyard weg bij haar oppas. Voor haar ouders begint de nachtmerrie. Moeder Sally is net een jaar werkzaam als priester in de Anglicaanse kerk. Het werk valt haar zwaar en zet behoorlijk veel druk op haar relatie met Michael, die rechercheur is bij de politie. Ook de houding van David Byfield, Michaels peetvader, zelf priester en fervent tegenstander van vrouwen in het ambt, zorgt voor de nodige spanningen. Het is alsof het meisje in een zwart gat is verdwenen zonder enkele aanwijzing over haar verblijfplaats... totdat er een eerste verschrikkelijke ontdekking wordt gedaan op een kerkhof: erwordt een afgehakte hand van een klein meisje gevonden. Er volgen meer gruwelijke vondsten, allemaal op plekken die met religie te maken hebben. Wat voor betekenis hebben deze welhaast rituele offers? De enigen die uiteindelijk kunnen voorkomen dat ook Lucy slachtoffer wordt van het Kwaad, zijn haar ouders en David Byfield. Maar zijn zij instaat de raadselen van de kwade machten te ontcijferen die zich rondom hun onschuldige dochtertje verzamelen?

HET KWAAD ONTKIEMD
2004, Utrecht: Zwarte Beertjes 3131, 311pag., 18cm, ISBN 90-461-1052-4, herdruk
vert.van: The Four Last Things (London, Collins Crime, 1997), vert.uit het Engels: Bob Snooijink
Wanneer de kleine Lucy Appleyard van huis wegloopt, begint voor haar ouders een nachtmerrie. Het is alsof ze in een zwart gat is verdwenen, zonder een enkele aanwijzing over haar verblijfplaats... totdat op een kerkhof de afgehakte hand van een klein meisje wordt gevonden. Er volgen meer gruwelijke vondsten, allemaal op plekken die met religie te maken hebben. Wat voor betekenis hebben deze welhaast rituele offers? Kunnen Sally en Michael Appleyard en de parochiepriester David Byfield de kleine Lucy beschermen tegen de machten van het kwaad die haar omringen?

OMRINGD DOOR HET KWAAD
2001, Den Haag: BZZTH, 338pag., 23cm, ISBN 90-5501-891-0, 1e druk
vert.van: The Judgement of Strangers (London, Collins Crime, 1998), vert.uit het Engels: Ralph van der Aa
Het is 1970. De weduwnaar David Byfield, Anglicaans parochiepriester met een donker verleden en een nog donkerder toekomst, keert terug naar Roth met een nieuwe, kersverse echtgenote. De gevaren die Bufield omringen, dringen nauwelijks tot hem door: een theesalonhoudster van middelbare leeftijd die hopeloos verliefd is op haar pastor, de gefortuneerde nieuwe buren die grote aantrekkingskracht op hem uitoefenen, zijn moeilijke dochter Rosemary (uit zijn eerste huwelijk), die hij nauwelijks in de hand weet te houden, en de sinistere, bijna voelbare aanwezigheid van Frances Youlgreave - negentiende-eeuws dichter en opiumverslaafde - wiens macht over diens graf heen dreigt te reiken.

OMRINGD DOOR HET KWAAD
2004, Utrecht: Zwarte Beertjes 33132, 338pag., 18cm, ISBN 90-461-1053-2, herdruk
vert.van: The Judgement of Strangers (London, Collins Crime, 1998), vert.uit het Engels: Ralph van der Aa
Het is 1970. De priester David Byfield keert met zijn nieuwe echtgenote Vanessa terug naar het Engelse dorpje Roth. Aanvankelijk voelt David de gevaren niet die hem omringen: de passie die een oude vrijster voor hem voelt; de gefortuneerde nieuwe buren die grote aantrekkingskracht op hem uitoefenen. En vooral de sinistere, bijna voelbare aanwezigheid van Francis Youlgreave - een negentiende-eeuwse dichter een opiumverslaafde, wiens macht over het graf dreigt heen te reiken...

DE OORSPRONG VAN HET KWAAD
2002, Den Haag: BZZTH, 361pag., 23cm, ISBN 90-5501-978-X, 1e druk
vert.van: The Office of the Dead (London, Collins Crime, 1999), vert.uit het Engels: Ralph van der Aa

DE OORSPRONG VAN HET KWAAD
2004, Utrecht: Zwarte Beertjes 3133, 361pag., 18cm, ISBN 90-461-1054-0, herdruk
vert.van: The Office of the Dead (London, Collins Crime, 1999), vert.uit het Engels: Ralph van der Aa
Janet Byfield heeft alles wat een vrouw zich wensen kan: een knappe echtgenoot, een schat van een dochtertje, en een prachtig huis hij Cathedral Close in Rosington. David Byfield kan elk moment promotie maken en vindt in Janet de perfecte vrouw voor een jonge ambitieuze priester. Maar de zoete idylle wordt wreed verstoord. Oude zonden uit het verleden openbaren zich en leggen de kiem voor nieuwe. Een moord uit 1900 rond de verdoemde, opiumverslaafde priester Francis Youlgreave werpt alsnog schaduwen over Cathedral Close. De oorsprong van het kwaad is der derde en laatste deel van de Roth-trilogie. In deze psychologische thrillers, die ook afzonderlijke kunnen worden gelezen, worden de levens van de families Appleyard en Byfield gevolgd.

Romans

Een onvergeeflijke misdaad / Andrew Taylor

EEN ONVERGEEFLIJKE MISDAAD
2004, Utrecht: Signature, 477pag., 24cm, ISBN 90-5672-114-3, 1e druk
vert.van: The American Boy (London: Flamingo, 2003), vert.uit het Engels: Martin Jansen in de Wal
omslagontwerp: Wil Immink
Londen, 1819. De 10-jarige Edgar Allan Poe. Allan Poe leert op een strenge priv-kostschool Charlie Frant kennen, de zoon van een machtige bankier. Kort nadat twee Amerikanen een bezoek aan Charlies vader hebben gebracht, vindt er een aantal mysterieuze gebeurtenissen plaats. Eerst wordt het afschuwelijk verminkte lichaam van een man gevonden op een bouwplaats en dan komt plots de bank van Charlies vader in de problemen. Thomas Shield, de jonge leraar die Edgar en Charlie onder zijn hoede heeft, probeert het mysterie te ontrafelen, voordat hijzelf en degenen die hij liefheeft ten onder gaan.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ