Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


TWINING, James

Groot-Brittanni (London), 1972-

 

Bibliografie:

Series

Tom Kirk

De roof van de Double Eagle / James Twining De zwarte zon / James Twining

DE ROOF VAN DE DOUBLE EAGLE
2006, Den Haag: BZZTH, 413pag., 21cm, ISBN 90-453-0359-0, 1e druk september 2006
vert.van: The Double Eagle (2005), vert.uit het Engels: Joost de Wit
omslagontwerp: Julie Bergen, omslagfoto: Corbis
DE DOUBLE EAGLE - een munt van 8 miljoen dollar
Nadat in Parijs een priester uit de Seine is gevist, wordt bij de autopsie een buitengewoon zeldzaam Amerikaans muntstuk gevonden. Deze munt kan door maar n meesterdief gestolen zijn. Tom Kirk, de beste kunstdief van de wereld. Hij heeft inmiddels zijn leven gebeterd en wast zijn handen in onschuld. Hij zal echter worden omgebracht tenzij hij nog n keer zijn slag slaat. Het criminele superbrein Cassius is zijn opdrachtgever. Hij lijkt de touwtjes in handen te hebben, kent geen genade en is ongrijpbaar. Op beiden wordt de jacht geopend door de aantrekkelijke FBI-agente Jennifer Brown. Dit is de laatste kans om haar tot mislukken gedoemde carrire te redden. In een wervelende tour langs wereldsteden als New York, Parijs, Londen, Amsterdam en Istanbul wordt een nietsontziende achtervolging ingezet. Goed en kwaad, jagers en prooien wisselen elkaar beurtelings af. Niemand is zijn leven meer zeker. Is Tom onschuldig? Wie is Cassius? Slaag Jennifer in haar opdracht?

DE ZWARTE ZON
2008, Den Haag: BZZTH, Hoogspanning, 459pag., 21cm, ISBN 978-90-453-0788-6, 1e druk februari 2008
vert.van: The Black Sun (2006), vert.uit het Engels: Joost de Wit
omslagontwerp: Julie Bergen, omslagfoto: David Hannover/Corbis
De CIA, schatjagers en neonazi's jagen elkaar op in een zenuwslopende race langs steden als Londen, Sint-Petersburg, Mnchen en Zrich.
In Londen wordt een overlevende van Auswitsch in zijn ziekbed vermoord. De daders ontkomen met een macabere trofee, zijn linkerarm. In Amerika steelt een gewelddadige bende een Enigma-decodeermachine uit de Tweede Wereldoorlog uit een museum. In Praag wordt een ogenschijnlijk waardeloos schilderij uit een synagoge ontvreemdt. De tentoonstelling ter herinnering aan de holocaust wordt vernield. Tom Kirk, voormalig meesterdief, heeft zijn criminele verleden achter zich gelaten. Maar de CIA laat hem niet met rust, sterker nog, de dienst heeft hem nodig. Als Tom zich met zijn compagnon Archie en de aantrekkelijke Dominique met de misdaden bemoeit, ontdekt hij dat die slechts drie stukjes zijn van een puzzel. Een puzzel die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door een geheime orde SS-ridders is bedacht.

THE GUILDED SEAL
(2007)(nog niet vertaald)

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ