Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


VANDEVELDE, Johan

BelgiŰ (Laken, Brussel), 3 aug 1973-
 

Bibliografie:

Series

Rikkie en Tristan

De Tijdspoort / Johan Vandevelde Het Kronosproject / Johan Vandevelde

DE TIJDSPOORT
2000, Hasselt: Clavis, 205pag., ISBN 90-6822-720-3, 1e druk april 2000
Prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury 2002
Het is 2138. De twaalfjarige Rikkie woont op de tweehonderdvijftigste verdieping van woontoren Delta 6, heeft een fiets met boordcomputer waar hij gemakkelijk 110 mee kan halen en programmeert zijn maaltijden met de Eetomaat. Zijn vader is een beroemde wetenschapper die een tijdmachine heeft uitgevonden waarmee je naar het verleden kunt. Als de machine in verkeerde handen terechtkomt, betekent dat een ramp voor de mensheid. En dat is nu net wat generaal Stratton van plan is. Rikkie en zijn vriend Tristan zetten hun leven op het spel om de tijdmachine te redden.

HET KRONOSPROJECT
2004, Hasselt: Clavis, 255pag., ISBN 90-448-0242-9, 1e druk augustus 2004
Tweede plaats Kinder- en Jeugdjury 2006
Mei 2139. Zeven maanden na het hachelijke tijdspoortavontuur voert Rikkies vader de laatste testen uit om de tijdmachine te perfectioneren. Wanneer zijn familie niets meer van hem hoort, gaat Rikkie met zijn trouwe vriend Tristan op onderzoek uit. Al snel komen de jongens tot de ontdekking dat de tijdmachine werd ontmanteld. Het spoor leidt naar de Keulse professor Schweizer, die voor een grote multinational aan een uiterst geheim project werkt. Zal Rikkie zijn vader terugvinden? En wat zit er achter het mysterieuze Kronosproject? Het Kronosproject is een nieuw, razend spannend avontuur waarin Rikkie en Tristan de grenzen van tijd en ruimte verkennen.

Na het licht

Na het licht / Johan Vandevelde Na het licht II : De nieuwe bewoners / Johan Vandevelde

NA HET LICHT (I : De Cycloop)
2003, Hasselt: Clavis, 303pag., ISBN 90-448-0027-2, 1e druk maart 2003
Prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury 2005
Kernoorlog in de eenentwintigste eeuw... in een verblindende lichtflits verliezen bijna zes miljard mensen het leven.
Honderd jaar later proberen Boran en zijn moeder Nalea in een droog en verzengend klimaat te overleven.
Als Nalea door de bende van de wreedaardige Cycloop gevangen wordt genomen, moet de elfjarige Boran het opeens in zijn eentje redden. En dat valt niet mee in een wereld waarin alleen het recht van de sterkste geldt. Om zijn moeder te kunnen redden, wordt Boran meegesleept in een spannende strijd om water, dat na het Licht zeer zeldzaam en kostbaar is geworden. Gelukkig maakt hij tijdens zijn vreemde avonturen een vriend voor het leven. Superspannend en flitsend science-fictionverhaal met in de hoofdrol de vriendschap.
(wordt in najaar 2008 heruitgegeven onder de titel NA HET LICHT I : DE CYCLOOP)

NA HET LICHT II : DE NIEUWE VEROVERAARS
2008, St.Niklaas: Abimo, 224pag., ISBN 978-90-5932-390-2, 1e druk februari 2008
omslagillustratie: Martin Muster
In de eenentwintigste eeuw roeit een kernoorlog bijna de hele mensheid uit. Honderd jaar later moeten de afstammelingen van de weinige overlevenden elke dag weer vechten voor hun leven. Voor de twaalfjarige Boran is het vechten voorbij nu ze de legendarische ontziltingsinstallatie van Westereind hebben gevonden. Maar Borans vriend Mattia is er niet gelukkig. Hij zwerft al zijn hele leven en voelt het opnieuw kriebelen. Hoewel Boran er alles aan doet om hem op andere gedachten te brengen, is Mattia in het holst van de nacht ineens vertrokken. Boran gaat zijn bloedbroeder achterna en voor beide jongens begint een ongelooflijk avontuur dat hen over de helft van de verwoeste aardbol zal voeren, een onbekend lot tegemoet...
Na het Licht II ľ De nieuwe veroveraars is het langverwachte vervolg op Na het Licht, in 2005 bekroond door de Kinder- en Jeugdjury.

NA HET LICHT III : KINDEREN VAN DE ADELAAR
(verwacht najaar 2008)

Romans

Elfenblauw / Johan Vandevelde Toxine / Johan Vandevelde

 

ELFENBLAUW
2006, Hasselt: Clavis, 359pag., ISBN 90-448-0548-7, 1e druk maart 2006 (2e druk april 2007)
illustraties: Mario Baert
Sander groeit op bij zijn oom Brendan, zijn ouders heeft hij nooit gekend. Het enige aandenken dat hij aan hen heeft, is een gouden amulet met vreemde symbolen erop. Oom Brendan heeft een passie voor zwaarden. Niet alleen smeedt hij deze voor de eenentwintigste eeuw wel Úrg ouderwetse wapens, hij kan ze ook hanteren als de beste en leert zijn jonge neef de kunst van het zwaardvechten. Voorlopig is hij Sanders meerdere. Maar dan komt de dag dat Sander een vreemdsoortig wezentje ontmoet, dat een verbinding lijkt te hebben met Sanders amulet. En dan gaat alles opeens heel snel. Uit het niets duikt een demonische zwarte ruiter op, die Sander en zijn oom naar het leven staat. Diep in de ru´nes van een oude fabriek bevindt zich een poel, die de poort blijkt te zijn naar een andere wereld... Sander gaat op zoek naar de geheimen uit zijn verleden en de moordenaar van zijn dierbaren... Een magistrale fantasyroman die de lezer bij de keel grijpt van de eerste tot de laatste letter.

TOXINE
2007, Abimo, 160pag., ISBN 978-90-5932-327-8, 1e druk februari 2007
Omslagillustratie: Marjolein Hund
Wanneer de waakhond van het kerkhof overlijdt nadat hij hun klasgenoot Wim drie vingers heeft afgebeten, denken de tweelingbroers Yannick en Davy dat Wims vader het beest heeft vergiftigd uit wraak. Maar Wanneer ook Wim onverwachts sterft, vermoedt de tweeling dat er meer aan de hand is.
De zaken nemen een erg akelige wending wanneer de dode hond plots weer opduikt en er tijdens de plechtigheid voor Wims begrafenis geklop weerklinkt uit de kist...
De doden komen weer tot leven en Yannick en Davy zijn de enigen die het dorp kunnen behoeden voor een invasie van wandelende, op bloed beluste lijken...

Links

www.johanvandevelde.be/
De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ