Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


VEMDE, Herman

schrijfnaam van Herman van Vemde
Nederland (Best), 16 sept. 1939-
 

Bibliografie:

Romans

Basuko / Herman Vemde Sarin / Herman Vemde Oranjebom / Herman Vemde Harry's dubbelspel / Herman Vemde Tequila Sunrise / Herman Vemde Dame Blanche / Herman Vemde Dossier Trpani / Herman Vemde

BASUKO
Winnaar Schaduwprijs
2001, Arnhem: Ellessy Crime, 299pag., 20cm, ISBN 90-70282-81-X

SARIN
2002, Arnhem: Ellessy Crime, 266pag., 20cm, ISBN 90-76968-10-1, 1e druk september 2002
Als de journalist Bob Berger de laatste hand left aan een opzienbarend artikel over een geheime deal van de gemeente met een projectontwikkelaar, krijgt hij bezoek van zijn jeugdvriendin. Zij vertelt een merkwaardig verhaal over de vrouw van de directeur van DCI, de Dutch Chemical Industry, die op Kreta is vermoord. Berger besluit op onderzoek uit te gaan. Hij komt op het spoor van geheimzinnige transporten uit de kelders van DCI. Wat gebeurt er in de chemische fabriek? Heeft het iets te maken met het ongeluk van tien jaar geleden waarbij twee monteurs omkwamen? Het spoor lijkt dood te lopen, totdat Bob Berger er achter komt dat er verdachte ladingen in het holst van de nacht worden overgebracht van een binnenschip naar de kade. Te laat realiseert hij zich dat hij midden in de voorbereiding zit van een terroristische aanslag.

ORANJEBOM
2004, Arnhem: Ellessy Crime, 332pag., 20cm , ISBN 90-76968-40-3

HARRY'S DUBBELSPEL
2005, Arnhem: Ellessy Crime, 259pag., 20cm , ISBN 90-76968-67-5
Wanneer een werknemer van Philips betrokken raakt bij de ontwikkeling van een radiobuis die de Duitsers nodig hebben voor hun V4-raket, doet hij pogingen de Duitse plannen te saboteren.

TEQUILA SUNRISE
2007, Arnhem: Ellessy Crime, 322pag., 20cm , ISBN 978-90-8660-021-2
In de uitgaansgelegenheden van Brabant duikt een serie nieuwe xtc-pillen op. De politie start een onderzoek dat zich concentreert op de achilleshiel van de xtc-productie: het vervoer van grondstoffen en apparatuur. Om het transportbedrijf van zijn broer en werkgever van een faillisement te redden wil chauffeur Willem Venema wel meewerken aan het politieonderzoek. Met het tipgeld dat er tegenover staat kan hij een opleiding voor zijn autistische dochter bekostigen. Tijdens een van zijn bezoekjes aan de exclusieve nachtclub "La Dolce Vita" krijgt mr. Onno van Ryckevorssel, officier van justitie te 's Hertogenbosch, een onverwacht telefooontje van zijn vrouw. Na zijn overhaaste vertrek vindt zijn vaste hostess, Monica Heesels, een geheugenstick die uit het attachékoffertje van haar klant moet zijn gevallen. Onno zegt van niets te weten, maar speelt ondertussen wel zijn eigen spelletje. Het gevolg is een meedogenloze jacht op kroongetuige Venema die klem raakt tussen justitie en de organisatie van de beruchte crimineel Van Gils. Tequila Sunrise is een bloedstollende thriller met keiharde actie, dubbele agenda's en een hoofdrol voor Monica.

DAME BLANCHE
2010, Arnhem: Ellessy Crime, 267pag., 20cm , ISBN 978-90-8660-090-8
Het enige wat Yvonne van Straten zich nog herinnert van haar baby zijn de mooie blauwe ogen. Meteen na de geboorte, dertig jaar geleden, heeft ze hem afgestaan en nu moet Moniek Heesels hem zien te vinden. Het is haar eerste opdracht in haar nieuwe baan bij het Bosch Recherchebureau. Een makkelijke opdracht. Als het haar lukt, krijgt ze een vaste aanstelling als rechercheur. Zo makkelijk als het lijkt, is het niet. Gevaarlijk wel, dat blijkt al snel als ze een doodsbedreiging in haar brievenbus vindt. Maar Moniek gaat door, ze wil die baan. Als ze eindelijk op het spoor komt van de verdwenen baby, valt ze in handen van de beruchte horecatycoon Vlemminx die haar vasthoudt in zijn beautyfarm annex chique privéclub. Daar ontmoet ze Svetlana, een Oost Europese vrouw, die met het vooruitzicht van een aantrekkelijke baan naar Nederland is gelokt. Ze maken een plan om te ontsnappen. Maar wat Vlemminx eenmaal vast heeft, laat hij niet zomaar los....

DOSSIER TRAPANI
2012, Arnhem: Ellessy Crime, 207pag., 20cm , ISBN 978-90-8660-176-9
De verkoop van een restaurant aan de aantrekkelijke Jessica Dijkstraten levert Ed Evers weliswaar een leuk vakantiereisje op naar Sicilië, maar het redt zijn makelaardij niet van een aankomend faillissement. Nauwelijks terug neemt Jessica weer contact met hem op en biedt Ed de mogelijkheid zijn makelaardij te redden met meer onroerend goed transacties en veel cash. Maar Ed weigert, wil integer blijven, wil niet meer dan de normale provisie. En geen cash. Op weg naar zijn kantoor wordt hij aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau waar hem wordt gevraagd om informatie over zijn contacten met Jessica. Tot zijn verbazing ziet hij dat de recherche een dossier over hem heeft aangelegd met allerlei gegevens over zijn doen en laten. Maar Ed is een onschuldige, brave burger die“niks te verbergen” heeft. En dus ook niets hoeft te vrezen. Totdat zijn leven een catastrofale wending neemt als de Krab, de topcrimineel die de hele wiethandel in Zuid Nederland in handen heeft, erachter komt dat Eds naam voorkomt in de databank van de politie.

Links

De website van de auteur

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ