bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


VENROOIJ, Walther van

Nederland, -

 

Bibliografie:

Series

Joost Ternate (JT)

Brieven uit de hemel / Walther van Venrooij Aranea / Walther van Venrooij De Japanner / Walther van Venrooij Nora E. / Walther van Venrooij

BRIEVEN UIT DE HEMEL
2016, Leeuwarden: Elikser, 134pag., 21cm, ISBN 978-90-8954-893-1, 1e druk september 2016
omslagontwerp: Evelien Veenstra
De verdwijning van Kate Middelkoop is nooit door de politie opgelost. De secretaresse is door een taxi thuis opgehaald en lijkt vervolgens geheel van de aardbodem verdwenen. Als inspecteur Joost Ternate vele maanden later de zaken van zijn plotseling overleden voorganger heeft overgenomen, krijgt hij onverwachts bezoek van een dame die hem een schriftelijke aanwijzing in de zaak-Middelkoop aanreikt. Deze 'brief uit de hemel' biedt hem de mogelijkheid de tussentijds als onopgelost geclassificeerde zaak te heropenen. Maar telkens als hij met zijn speurtocht vooruitgang lijkt te boeken, blijken de zaken net wat anders te liggen dan hij had verwacht.

ARANEA
2017, Leeuwarden: Elikser, 155pag., 21cm, ISBN 978-90-8954-951-8, 1e druk
omslagontwerp: Evelien Veenstra
Inspecteur Joost Ternate krijgt de opdacht om Paul van Rijckevorst op te sporen. Die is een maand geleden een wandeling gaan maken en vervolgens spoorloos verdwenen. Paul is de derde echtgenoot van Judith Vennekoor, een kunstenares die in het dorp een reputatie heeft als Zwarte Weduwe en mannenverslindster. Ze is verzot op bridgen en heeft daarom een advertentie geplaatst voor een nieuwe bridgepartner, die haar man zolang aan de bridgetafel moet vervangen. Joost slaagt erin die bridgepartner te worden en dringt zo langzaam maar zeker door tot de kring van verdachten die baat kunnen hebben bij de verdwijning van Paul van Rijckevorst. Hoewel hij een gewaarschuwd man is, raakt hij toch verward in het web dat door de Zwarte Weduwe wordt gesponnen. Dat Joost met een gevaarlijk onderzoek bezig is, blijkt ook uit het feit dan hij tweemaal ontsnapt aan een moordaanslag. Het is de vraag of hij deze opdracht tot een goed einde kan brengen.

DE JAPANNER
2017, Leeuwarden: Elikser, 140pag., 21cm, ISBN 978-94-6365-007-6, 1e druk
omslagontwerp: Evelien Veenstra
In het Nijmeegse zorghotel Avondrust wordt een oude Japanse man vermoord. Het moordwapen is een kostbaar, twee eeuwen oud samoeraizwaard, een geheim gebleven bezit van het slachtoffer. Die blijkt namelijk in de Tweede Wereldoorlog in het Japanse leger te hebben gediend als adjudant van de kampcommandant majoor Sato, een sadist die in 1942 met dat zwaard een gevangengenomen Engelse officier onthoofdde. Sato pleegde na de capitulatie van Japan zelfmoord en droeg zijn adjudant op, het zwaard terug te bezorgen bij zijn familie in Nagasaki. Die familie bleek echter uitgeroeid te zijn door de tweede atoombom, die op 9 augustus 1945 Nagasaki verwoestte. Sindsdien koesterde de oude Japanner dat mooie zwaard en zijn herinneringen. Behalve het moordwapen vindt de politie geen aanwijzingen die helpen bij het onderzoek. Zij concludeert daarom dat de Japanner zelfmoord heeft gepleegd. De enige zoon van de vermoorde man gelooft daar echter niet in en verzoek Joost Ternate (JT) de moordenaar te vinden. Wanneer JT daar inderdaad in lijkt te slagen, blijkt dat de zoon zijn eigen agenda heeft.

NORA E.
2018, Leeuwarden: Elikser, 210pag., 21cm, ISBN 978-94-6365-105-9, 1e druk
omslagontwerp: Evelien Veenstra
Een lid van een Utrechtse studentenjaarclub, beleggingsadviseur Adrnoud de Fijt, wordt verleid door een jonge, blonde vrouw, die hem vastgebonden en verdoofd achterlaar. Op zijn naakte onderbuik wordt een rare en vooralsnog onverklaarbare boodschap gevonden. Wanneer een tweede jaarclublid, de charmante advocaat Nico Blondaal, vastgebonden op zijn bureaustoel met dezelfde bizarre boodschap op zijn blote buik dood wordt aangetroffen, vraagt professor Otto de Knegt, ook lid van deze jaarclub en ongerust geworden over wat hem mogelijk te wachten staat, detective Joost Ternate om uit te zoeken op deze twee 'aanrandingen' verband houden met enig ontspoord 'jaarclubfeestje' dat vijfentwintig jaar geleden heeft plaatsgehad. Joost werkt in deze opdracht samen met Jeff Winands, een Arnhemse inspecteur va politie die de moord op Nico Blondaal moet oplossen.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ