Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


VERHOEF, Esther

J.J. Verhoef-Verhallen
Nederland, 1968-
 

Bibliografie:

Series

Sid Maier trilogie

Ongenade / Escober

ONRUST
2003, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 332pag., 24cm, ISBN 90-6112-242-2, 2e druk 16 november 2003 (1e druk 25 september 2003)
omslag: Jan Weijman, Genomineerd voor De Zilveren Vingerafdruk (publieksprijs voor de beste thriller van 2003)
Een internationaal opererende criminele organisatie wordt keer op keer bezocht door een uiterst gewelddadige overvaller. Het is een eenling, niemand kent zijn gezicht en niemand weet wie hij is, maar zijn werkwijze is koel, berekenend en uiterst professioneel. En terwijl de klok doortikt, dunt de organisatie steeds verder uit. Alles wordt op alles gezet om de identiteit van de vernietigende indringer te achterhalen.
Natuurfotografe Susan Staal heeft inmiddels zo haar eigen problemen. Ze heeft al tijdenlang een intense, maar platonische relatie met Sil Maier, die haar gevoelens weliswaar deelt, maar toch zijn vrouw Alice niet in de steek wil laten. Alice is op haar beurt bezeten door de ambitie presentatrice te worden bij het succesvolle televisieproductiebedrijf Programs4You, waarvoor ze bereid is zeer ver - misschien wel té ver - te gaan.

ONDER DRUK
2004, Uithoorn: Karakter Uitgevers, 353pag., 24cm, ISBN 90-6112-033-0, 1e druk oktober 2004, omslag: Jan Weijman
Net als Sil Maier heeft besloten zijn oude leven de rug toe te keren, wordt het kind van zijn vriend Sven Nielsen ontvoerd. Er zijn aanwijzingen die naar Frankrijk leiden. Samen met de nerveuze dierenarts gaat hij naar Parijs, vastbesloten de ontvoerders het mes op de keel te zetten. Maar hoe verder Maier doordringt in het criminele netwerk, hoe sterker zijn gevoel wordt dat er meer aan de hand is. Wordt het kind inderdaad gebruikt als pressiemiddel door een internationale drugsbende, of speelt er meer? Is de dierenarts wel het slachtoffer dat hij lijkt te zijn? En wat is de connectie met de Colombiaanse ex-commando die ineens opduikt bij Susan Staal, Maiers vriendin? In een adembenemende race tegen de klok wordt langzaam duidelijk dat elke speler zijn eigen verborgen agenda heeft, en dat niets is wat het lijkt.

ONGENADE
zie Escober

Thrillers

Close-up / Esther Verhoef Alles te verliezen / Esther Verhoef Erken mij / Esther Verhoef Déjà Vu / Esther Verhoef

RENDEZ-VOUS
2006, Amsterdam: Anthos, 336pag., 22cm, ISBN 90-414-1025-2, 1e druk april 2006
omslagontwerp: Roald Triebels, omslagillustratie: Millennium/Hollandse Hoogte
Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk? Maar wat als de romantiek je in de houdgreep neemt?
Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d'hôtes.
De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt?
Als de charismatische aannemer Peter Vandamme met zijn werkploeg aan de slag gaat, verandert er niet alleen iets aan het huis. Simone - die zich verwaarloosd voelt door haar man - begint een heftige verhouding met een van de werklui, de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Als Peter daarop een angstaanjagend machtsspelletje met Simone begint, ontaardt de Franse droom in een regelrechte nachtmerrie. Twijfel en angst slaan toe bij Simone. Wie kan ze nog vertrouwen? Is Michel wel zo integer als hij lijkt? Moet ze de affaire aan haar man opbiechten? Het wordt steeds duidelijker dat Simone bij niemand terecht kan. En dan wordt ze door de politie opgepakt en gevangengezet.

CLOSE-UP
Genomineerd voor de Gouden Strop 2007
2007, Amsterdam: Anthos, 340pag., 22cm, ISBN 978-90-414-1056-6, 1e druk april 2007
omslagontwerp: Roald Triebels, omslagillustratie: Hollandse Hoogte/Nevstock
De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt...

ALLES TE VERLIEZEN
2008, Amsterdam: Anthos, 318pag., 22cm, ISBN 978-90-414-1057-3, 1e druk november 2008
omslagontwerp: Roald Triebels, omslagillustratie: Allan Jenkins/Trvillion Images
Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig en woont op een van de meest idyllische plekken in Nederland, in een prachtig gerenoveerde boerderij samen met haar man, de gerespecteerde makelaar Harald van Santfoort, en hun twee dochtertjes, Charlotte van vijf en Fleur van zeven. Maar Claires leven is niet zo smetteloos als ze doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man is hiervan niet op de hoogte. En dat wil ze zo houden, kost wat kost. Na tien jaar cel is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire getraceerd en is niet van plan om zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?

ERKEN MIJ
2009, Amsterdam: Anthos / CPNB, 91pag., 18cm, ISBN 978-90-5965-088-6, 1e druk juni 2009
ter gelegenheid van Juni - Maand van het Spannende Boek 2009
Mensen kunnen je alleen negeren als je dat toelaat. Een indringende thriller over machtsmisbruik, egoïsme, en een vrouw die tot het uiterste gedreven wordt.

DÉJÀ VU
2010, Amsterdam: Anthos, 318pag., 22cm, ISBN 978-90-414-1428-1, 1e druk oktober 2010
omslagontwerp: Marry van Baar, omslagillustratie: Julia Sang Nguyen
Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan op journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan. Ze vertrouwt erop dat haar vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken. In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig? Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd, ze gaar op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen...

Zie ook

Escober

Links

de website van de auteur

Ezzulia : Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ