Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


VRIES, Jan de

Nederland, -
 

Bibliografie:

Romans

WORSE
1999, Zwolle: Uitgeverij Naboek, 256pag., 24x17cm, ISBN 90-805442-1-3
omslagillustratie: Margriet de Vries en Rieks Manrho
Worse is een bloedstollende biotechnologische thriller over de ongekende mogelijkheden van genetische manipulatie. Over wetenschappers die een stap te ver gaan. Over een ogenschijnlijk onschuldige verkoudheid die miljarden mensen treft. Over woorden die in ongebruik waren geraakt, zoals pandemie.
Maar het verhaal gaat ook over een vrouw die in bewusteloze toestand het eerste 'factor 100' kind baart. En vervolgens de strijd aanbindt met degene die verantwoordelijk is voor het experiment dat op haar is uitgevoerd.
Uitgebreide research en gedoseerde fantasie hebben geleid tot een roman die de mogelijke werkelijkheid erg dicht benadert. Of beter gezegd, daar niet ver op vooruitloopt.Veel van de in het boek genoemde science fiction achtige zaken bestaan in werkelijkheid al en toepassing buiten het laboriatorium is slechts een kwestie van het combineren van technieken en, belangrijker nog, het doorbreken van ethische taboes. Kortom, genetische manipulatie is de toekomst. En ga er maar vanuit dat de toekomst is begonnen.

Links

www.naboek.nl
de website van de uitgever

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ