Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


WATSON, Jules

AustraliŰ, 1969-
 

Bibliografie:

Series

Dalriada

De witte merrie / Jules Watson Hert van de dageraad / Jules Watson De stenen beer / Jules Watson

DE WITTE MERRIE
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 575pag., 23cm, ISBN 978-90-245-6149-0
vert.van: The White Mare (London: Orion, 2004), vert.uit het Engels: Rien van der Kraan
In het door stammentwisten en oorlogsgeweld getekende Alba, het Schotland van weleer, is Rhiann, een jonge priesteres van de dru´den, wanhopig op zoek naar liefde en geluk. Ze wordt daarbij ernstig gehinderd door een traumatisch verleden, door een jeugd die getekend is door gewelddadig fysiek misbruik.

HERT VAN DE DAGERAAD
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 688pag., 23cm, ISBN 978-90-245-6169-8, 1e druk oktober 2007
vert.van: The Dawn Stag (London: Orion, 2005), vert.uit het Engels: Rien van der Kraan
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: Ghost
Agricolal, de heerser over heel Albion, is vastbesloten ook het noordelijke Alba, het Schotland van nu, aan zijn ijzeren wil te onderwerpen. Intussen is de dru´de-priesteres Rhiann uitgegroeid tot een formidabele vrouw. Het leven is goed voor haar. De relatie met de verbannen Ierse prins Eremon heeft zich inmiddels verdiept. De huwelijksband die hen bindt is sterk genoeg om tegenslagen en zelfs verraad de doorstaan. Als de legers van Agricola als een muur van staal en vuur onstuitbaar optrekken en de grote slag om Alba onafwendbaar is, zoekt Rhiann in de geestenwereld raad en inspiratie om deze nieuwe dreiging met succes te kunnen weerstaan.

DE STENEN BEER
2008, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 496pag., 23cm, ISBN 978-90-245-5780-6, 1e druk maart 2008
vert.van: The Boar Stone (2007), vert.uit het Engels: Rien van der Kraan
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: Ghost
Ze is nog jong, Minna, de jonge Romeinse vrouw die onverwacht haar familie en haar thuis verliest en bovendien uitgehuwelijkt dreigt te worden. Minna heeft geen andere keuze dan op eigen kracht de wijde wereld in te gaan. Haar eerste wens is het opsporen van haar borer. In gezelschap van de stamloze Cian, een krijger die uitsluitend aan zichzelf denkt, trekt ze door de ruigte van het barbaarse Alba, het Schotland van nu. Inmiddels bevinden de Romeinse veroveraars zich in een moeilijke positie. Het lukt maar niet de wrede Albanen overtuigend te verslaan, die keer op keer uitvallen doen over de grens en dorpen en nederzettingen brandschatten. Die situatie plaatst Cahir, de koning van de Dalriadanen, tussen twee vuren. Machteloos moet hij toezien hoe zijn volk door de bezetter dreigt te worden onderworpen en geknecht. Wanneer Minna en Cian in Cahirs vesting aankomen, wordt Minna onverwacht een onbekend geestespad gewaar. Op dit geestespad wort Minna geconfronteerd met angstaanjagende visioenen en dromen van strijd en bloedvergieten. Als haar kort daarop duidelijk wordt dat haar lot onverbrekelijk verbonden is met dat van koning Cahir, beseft ze dat het antwoord op vele vragen alleen op dat geestespad te vinden is.

 

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ