bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


WEEKS, Brent

Verenigde Staten (Montana), -
 

Bibliografie:

Series

ENGELEN VAN DE NACHT

Engelen van de Nacht 3 : Voorbij de schaduw / Brent Weeks

DE WEG VAN DE SCHADUW
2009, Amsterdam: Mynx, 464pag., 23cm, ISBN 978-90-8968-007-5, 1e druk maart 2009
vert.van: The Night Angel's Trilogy 1 : The Way of Shadows (London: Orbit, 2008), vert.uit het Engels: Peter Cuijpers
Voor Durzo Blint is moord een kunst - en hij is de meest getalenteerde kunstenaar van de stad. Azoth is opgegroeid in de sloppenwijken en heeft geleerd te overleven. Als hij in de leer gaat bij Durzo Blint blijkt dat hij beschikt over een talent dat al generaties lang niet is voorgekomen en dat Durzo zo zijn eigen redenen heeft gehad om hem als leerling te accepteren. Hij wordt een speelbal van machten die strijden om de heerschappij van de stad - tot hij uiteindelijk zijn lot in eigen handen neemt en de macht die voorspeld is eindelijk een weg naar buiten vindt…

DE RAND VAN DE SCHADUW
2010, Amsterdam: Mynx, 493pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5338-1, 1e druk februari 2010
vert.van: The Night Angel's Trilogy 2 : Shadow's Edge (London: Orbit, 2008), vert.uit het Engels: Peter Cuijpers
Kylar Stern heeft zijn bestaan als huurmoordenaar inmiddels vaarwel gezegd. De machtsovername van de Godkoning is geslaagd en daarbij zijn meester Durzo en diens beste vriend Logan gedood. Het ziet ernaar uit dat hij helemaal overnieuw moet beginnen. Hij zoekt een nieuwe stad, een nieuw beroep en nieuwe vrienden. Als hij erachter komt dat Logan nog leeft en zich verborgen houdt, staat Kylar voor een helse keuze: zal hij de weg van de schaduwen definitief verlaten en gelukkig zijn met zijn nieuwe leven, of zet hij alles op het spel voor de ultieme moordaanslag?

VOORBIJ DE SCHADUW
2011, Amsterdam: Mynx, 480pag., 23cm, ISBN 978-90-225-5515-6, 1e druk januari 2011
vert.van: Beyond the Shadows (London: Orbit, 2008), vert.uit het Engels: Peter Cuijpers
Logan Gyre is koning van Cenaria, een land dat uit elkaar valt, geen noemenswaardig leger heeft en nog minder hoop. Een desperate gok zou zijn koninkrijk kunnen redden of nog verder de afgrond in doen storten. In het noorden smeedt de nieuwe godkoning een plan. Mocht dat voltooid worden, dan is hij door niemand te verslaan. Dodar Stern heeft geen keuze. Om zijn vrienden, en ook zijn vijanden, te redden, moet hij het onmogelijke volbrengen: een godin vermoorden.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ