Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


WEIJGERTSE, Arno

Nederland (Pijnacker), 1966-
 

Bibliografie:

Romans

De dood of de gladiolen / Arno Weijgertse Rozen voor papa / Arno Weijgertse De Witte Tulp van Paraguay / Arno Weijgertse De hel dichtbij / Arno Weijgertse Geef me een reden! / Arno Weijgertse De hemel kan wachten / Arno Weijgertse De Goddeloze Puinhoop / Arno Weijgertse Familiepijn / Arno Weijgertse Een zucht uit het verleden / Arno Weijgertse

DE DOOD OF DE GLADIOLEN
2004, Zoetermeer: Free Musketeers, 166pag., 23cm, ISBN 978-90-8539-030-5, 1e druk januari 2004
De dood of de gladiolen is een misdaadroman ‘volgens het boekje’: veel spanning, misdaad, en verrassende wendingen. Het boek heeft alles wat de grote schrijvers op dit terein eerder al presteerden. Met één belangrijke uitzondering: De dood of de gladiolen loopt uit op een absoluut onverwachte ontknoping. Wie dacht dat alle sprankelende thriller-ideeen nu wel zo’n beetje uitgekouwd waren, heeft het mis. De dood of de gladiolen is een vlotte, boeiende roman die u tot in de kleine uurtjes aan uw stoel gekluisterd zal houden.

ROZEN VOOR PAPA
2004, Zoetermeer: Free Musketeers, 188pag., 23cm, ISBN 978-90-8539-130-2, 1e druk januari 2004
Ook dit boek speelt zich af rond Jeremy Spies. Wegens het plegen van een viervoudige moord wordt hij veroordeeld tot een meerjarige gevangenisstraf. Radeloos poogt hij vrij te komen, want hij heeft nog één belangrijke missie in zijn leven: de zoektocht naar zijn verrader. Uiteindelijk keert Spies terug naar de Veluwe. Rozen voor papa is het weergaloze, keiharde vervolg op ‘De dood of de gladiolen’.

DE WITTE TULP VAN PARAGUAY
2006, Zoetermeer: Free Musketeers, 230pag., 23cm, ISBN 978-90-8539-393-1, 1e druk april 2006
Nadat hij zijn familie op gruwelijke wijze heeft omgebracht, is Jeremy Spies naar het buitenland gevlucht. Daar leidt hij een nieuw en comfortabel leven. Maar Nederland is hem niet vergeten. Ondanks het feit dat alle sporen dreigen dood te lopen, blijft de recherche zich verbeten vastklampen aan elk flintertje informatie. De klopjacht is hard en genadeloos! In dit derde deel van de Jeremy Spies Trilogie leest u hoe een gemiddeld burger kan veranderen in een weerzinwekkende psychopaat.

DE HEL DICHTBIJ (Terreuraanslagen in Nederland)
2007, Zoetermeer: Free Musketeers, 334pag., 23cm, ISBN 978-90-8539-699-4, 1e druk maart 2007
Waar iedereen vrees voor heeft, dreigt te gebeuren. Er zijn angstige geruchten en duistere sporen dat Nederland het slachtoffer dreigt te worden van een terreuraanslag. De geheime dienst werkt op volle kracht en het lijkt erop dat ze succesvol is … tot de eerste bom ontploft. Het land verkeert in desperate chaos en het kabinet lijkt niet bij machte het tij te keren. Geheim agent (b.d.) Dirk Reuvels kan het niet langer aanzien en keert terug naar zijn voormalige werkgever.

GEEF ME EEN REDEN!
2008, Zoetermeer: Free Musketeers, 268pag., 23cm, ISBN 978-90-484-0017-1, 1e druk maart 2008
Een wrede moord op een bejaarde man. Een stapeltje foto’s met afschuwelijke beelden van mishandelde gevangenen. Barry Smeeds is een jonge, maar ervaren rechercheur die koste wat het kost de koelbloedige moordzaak wil oplossen. Deborah Jongsma is een aantrekkelijke, intelligente journaliste die de mysterieuze zaak van de foto’s uit de doofpot wil halen. Om de waarheid te achterhalen moeten zij gaan samenwerken. Een zenuwslopende jacht mondt uit in een bloedstollend duel met de dood.

DE HEMEL KAN WACHTEN
2008, Zoetermeer: Free Musketeers, 269pag., 23cm, ISBN 978-90-484-0327-1, 1e druk oktober 2008
omslagfoto: Job Kemp
1983 : De eerste buitenlandse missie van Dirk Reuvels is tevens zijn laatste. Als een ongeleid projectiel raast hij over de Nederlandse Antillen en neemt op gewelddadige wijze het heft in handen.
2006 : Een zware bomaanslag rukt in één keer het hart uit de AIVD. Dirk Reuvels is in diepe rouw gedompeld. Wie heeft deze misdaad op zijn geweten? Zijn het oude of nieuwe vijanden? Wat voor rol spelen de eilanden in het Caribische gebied? Rechercheur Barry Smeeds is de vroegere hulp van de AIVD niet vergeten. Samen met Bram Terneur en Raven Stronker start hij een diepgaand onderzoek. Een zenuwslopende race tegen de klok moet het leven van Dirk Reuvels redden!

DE GODDELOZE PUINHOOP
2009, Zoetermeer: Free Musketeers, 250pag., 23cm, ISBN 978-90-484-0576-3, 1e druk april 2009
omslagfoto: Arno Weijgertse
In Tropoje, een bergachtig gebied in het noordoosten van Albanië, wordt het ontzielde lichaam van dominee Petrus Uitdenboek gevonden. In Pijnacker, een dorp in Zuid-Holland, gaat de kerk in vlammen op. Tijdens hevige studentenrellen in Amsterdam komen drie jonge meisjes om het leven. Wie heeft deze goddeloze daden op zijn geweten? Het team van de Army Against War krijgt de opdracht om de zaak te onderzoeken, maar al snel blijkt dat de religieuze zaak gecompliceerder ligt dan in eerste instantie werd aangenomen.

FAMILIEPIJN
2010, Zoetermeer: Free Musketeers, 252pag., 23cm, ISBN 978-90-484-1498-7, 1e druk oktober 2010
omslagfoto: Arno Weijgertse
Na dertig jaar brokkelt het schrikbewind van president Mugabe van Zimbabwe in rap tempo af. Het land dreigt te verstikken in een burgeroorlog. De bevolking lijdt honger en wordt onderdrukt door knokploegen die stad en land met harde hand regeren. Als 'extraatje' breekt een cholera-epidemie uit. Lisanne, de ex-vrouw van Barry Smeeds, heeft zich aangelosten bij een hulporganisatie die de kinderen van voedsel en onderwijs voorziet, maar als zij wordt verraden, slaat het noodlot toe. Een laatste, ultieme hulpkreet bereikt Barry Smeeds en samen met zijn kameraden van de AAW zet hij een reddingsoperatie op poten. Slagen zij erin om op tijd te komen, of is alle moeite verspilde tijd?

EEN ZUCHT UIT HET VERLEDEN
2013, Zoetermeer: Free Musketeers, 257pag., 23cm, ISBN 978-90-484-2824-3, 1e druk februari 2013
omslagfoto: Arno Weijgertse
'Voor ik 50 wordt, pleeg ik zelfmoord.' Om deze uitspraak van Darryl Toes werd altijd hartelijk gelachen, tot hij werd gevonden. Dood en gruwelijk verminkt, onderaan de bijna voltooide tribune bij het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging. En dat op de dag voor zijn vijftigste verjaardag. Waarom pleegde Darryl zelfmoord? Met deze beklemmende vraag worstelt zijn tachtigjarige vader die zich teneinde raad wendt tot de zoon van een oude vriend.

Links

Arno Weijgertse bij Free Musketeers

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ