Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 


WEST, Isaac & WATERMAN, Tim

Isaac West, pseudoniem van Jitschak Gad Storosum: Nederland, 1954-
Tim Waterman, pseudoniem van Timo der Weudwen: Nederland, 1962-
 

Bibliografie:

Romans

De medicijnmakers / West & Waterman De man uit Sheffield / West & Waterman De Supervisor / West & Waterman

DE MEDICIJNMAKERS
1998, Amsterdan: Luitingh-Sijthoff, 285pag., 21cm, ISBN 90-245-2141-6, 1e druk, 2e druk
omslagontwerp: Edd, Amsterdam, omslagfotografie: Katon Tan
Ooit droomde Theo Versteegh dat hij een nieuwe Albert Schweizer zou worden. Inmiddels is zijn ideaal binnen handbereik: een revolutionair geneesmiddel tegen schizofrenie. Voor Versteegh een kans op roem, voor zijn werkgever een miljardenzaak. Maar het Amerikaanse concern Melzer-Davis is achter het project gekomen. Zelfs in de competitieve markt voor medicijnen is die multination berucht om zijn meedogenloze praktijken: omkoping, spionage, verleiding, vervalsing en karaktermoord. De intriges zullen vele levens be?vloeden: die van de gedreven Versteegh, zijn ongelukkige vrouw Claire, de ambitieuze hoogleraar Ulrich Meister, de enigmatische Monica Kessler en, uiteindelijk, van miljoenen pati?ten over de hele wereld.

DE MAN UIT SHEFFIELD
2001, Amsterdan: Luitingh-Sijthoff, 254pag., 21cm, ISBN 90-245-4132-8, 1e druk, 2e druk 2001
Modefotograaf Ruben Tesseling staat aan de vooravond van een internationale doorbraak. Hij werkt voor een gevierd Italiaans fotobureau en leeft het jetsetleven waar anderen van dromen. Op zijn achtentwintigste ? hij iemand. Dan hoort hij dat zijn moeder is omgekomen bij een ongeluk. Na de begrafenis vindt hij in Nederland papieren die hem aan het denken zetten over haar dood en die van zijn Engelse vader, twintig jaar geleden. Wie waren zijn ouders? Waarom zijn ze omgekomen? Rubens zoektocht voert hem naar een diepbegraven geheim dat het leven van zijn familie al twintig jaar beheerst.

DE SUPERVISOR
2004, Amsterdan: Prometheus, 330pag., 22cm, ISBN 90-446-0432-5, 1e druk
De supervisor is een ingenieus geconstrueerde roman. Op het eerste gezicht hebben de personagers niets met elkaar te maken, maar al snel blijken er onverwachte verbintenissen tussen hen te bestaan. Na een verblijf in het buitenland van twee jaar keert Simon Scheepmaker terug naar Nederland, vastbesloten om het raadsel rondom de verdwijning van zijn vriendin Iris op te lossen. Haar vermissing en zijn onterechte verblijf in de gevangenis hebben zijn leven voorgoed veranderd. Om het verdriet en onbegrip te verwerken, zoekt hij alsnog hulp in een psychiatrische kliniek. Daar krijgt hij begeleiding van Liz en haar flamboyante supervisor.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ