Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


YOUNG, Robyn

Groot-BrittanniŽ (Oxford), sept. 1975-

 

Bibliografie:

Series

Will Campbell

Ridder van de Tempeliers / Robyn Young Kruistocht van de Tempeliers / Robyn Young Requiem voor de Tempeliers / Robyn Young

RIDDER VAN DE TEMPELIERS
2008, Houten: Van Holkema & Warendorf, 574pag., 23cm, ISBN 978-90-475-0585-3
Vert.van: Brethren; Brethren Trilogy 1 (London: Hodder & Stoughton, 2006) vert.uit het Engels: Kees van Weele
Will Campbell is de zoon van een ridder van de Orde van de Tempeliers. Voordat hij zelf toe mag treden tot de Tempel wacht hem een lange en zware beproeving als leerling van de strenge Sir Everard. Terwijl hij probeert te overleven in de harde leerschool van de Tempel wordt Will geconfronteerd met een gevaarlijk mysterie rond Everard en zijn verboden gevoelens voor Erwen, de onafhankelijke jonge vrouw die hij maar niet uit zijn hoofd kan zetten. Ondertussen groeit in het Oosten de macht van de voormalige slaaf Baibars. Deze meedogenloze krijger en briljant strateeg is de grootste generaal en leider van zijn tijd en heeft maar een doel. Baibars zal niet rusten tot zijn volk is bevrijd van de Europese bezetters van zijn thuisland. Ridder van de Tempeliers is het eerste onvergetelijke deel van Will Campbells avontuurlijke strijd om een man van eer te worden te midden van oorlog, passie, politieke intriges en verraad.

KRUISTOCHT VAN DE TEMPELIERS
2009, Houten: Van Holkema & Warendorf, 575pag., 23cm, ISBN 978-90-475-0628-7, 1e druk april 2009
Vert.van: Crusade; Brethren Trilogy 2 (London: Hodder & Stoughton, 2007) vert.uit het Engels: Emmy van Beest
omslagontwerp: De Weijer Design, omslagfoto: Larry Rostrant
Will Campbell is ridder en lid van de Broederschap, een mysterieus genootschap dat na jaren van bloedvergieten een wapenstilstand tussen christenen en moslims tot stand heeft gebracht. Maar de kwetsbare vrede lijkt ten einde. Europa maakt zich op voor een nieuwe kruistocht en in Egypte ontbrandt er een machts≠strijd tussen Sultan Baibars en de waarzegger Kadir, die de vernietiging van het Beloofde Land bepleit. Terwijl Oost en West de degens kruisen, heeft Will zo zijn eigen problemen. Hij worstelt met zijn eed aan de Orde, zijn geheime rol in de Broederschap en zijn gevoelens voor Elwen, de vrouw die hij liefheeft maar niet mag trouwen. Kruistocht van de Tempeliers is het tweede onvergetelijke deel van Will Campbells avontuurlijke strijd om een man van eer te worden te midden van oorlog, passie, politieke intriges en verraad.

REQUIEM VOOR DE TEMPELIERS
2009, Houten: Van Holkema & Warendorf, 573pag., 23cm, ISBN 978-90-475-0629-4, 1e druk november 2009
vert.van: Requiem; Brethen Trilogy 3 (London: Hodder & Stoughton, 2008), vert.uit het Engels: Kees van Weele
Parijs, 1295. Will Campbell heeft het Midden-Oosten de rug toegekeerd en zich weer bij de Orde der Tempeliers gevoegd. Maar dan ontdekt hij dat de Orde heeft toegezegd aan de zijde van zijn gezworen vijand, koning Edward van Engeland, ten strijde te zullen trekken tegen zijn geboorteland Schotland. Will begint te twijfelen aan zijn loyaliteit en verplichtingen aan de Orde. Ondertussen raakt zijn dochter Rose van hem vervreemd naarmate ze zich meer en meer verliest in een gevaarlijke affaire. Will komt voor een moeilijke keuze te staan: bij de Orde blijven en vechten voor een doel waar hij niet in gelooft, of zijn geloften verbreken en zijn eigen weg gaan. Maar voor Will kans krijgt om te kiezen, zal hij zich moeten voorbereiden op een gevecht tegen een machtigere vijand dan hij ooit tegenover zich heeft gehad, een koning die zich door niets of niemand laat weerhouden om zijn ambities te vervullen.

Links

De website van de auteur

Ezzulia : Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ