bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DEKKER, Ted (Theodore)

Zoon van een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder,
die emigreerden naar Canada en vervolgens vertrokken naar IndonesiŽ,
waar Ted geboren werd. TD is nu woonachtig in de Verenigde Staten.

1962-

 

Bibliografie:

Series

DE CIRKEL (Librion)

Zwart Rood Wit

ZWART
De geboorte van het kwaad
2005, Sliedrecht: Librion, 430pag., 22cm, ISBN 90-5290-011-6, 1e druk juni 2005
vert.van: Black (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: Line-Art, Dordrecht
2010. Een terroristische aanslag met een dodelijk virus wordt werkelijkheid. In een week tijd zullen vier miljard mensen drager zijn van het dodelijkste virus uit de geschiedenis van de mensheid. Er is geen vaccin, geen antivirus. De enige hoop die de wereld heeft, is Thomas Hunter. Als Thomas in Denver voor een aantal belagers vlucht, ziet hij ternauwernood kans te ontsnappen naar het dak van een gebouw. Dan wordt hij getroffen door een stille kogel... en de wereld om hem heen wordt zwart. Vanuit dat duister komt de verbluffende werkelijkheid van een andere wereld tevoorschijn, een wereld waar het kwaad in bedwang wordt gehouden. Een wereld waar Thomas verliefd is op een mooie vrouw. En dan herinnert hij zich de droom over de achtervolging, wanneer hij merkt dat hij een bloederige hoofdwond heeft. Waar eindigt de droom en waar begint de werkelijkheid? Elke keer dat hij in de ene wereld in slaap valt, wordt hij wakker in de andere. En beide werelden lijken af te stevenen op een enorme catastrophe. Thomas wordt gedwongen tot het uiterste te gaan... en verder, tot voorbij de grenzen van tijd en ruimte. Sommige mensen zeggen dat het lot van de wereld afhangt van elke keuze die we maken. En nu hangt het lot van de wereld af van de keuzes van ťťn man.

ROOD
De heroÔsche bevrijding
2005, Sliedrecht: Librion, 407pag., 22cm, ISBN 90-5290-014-0, 1e druk november 2005
vert.van: Red (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: Line-Art, Dordrecht
Minder dan een maand geleden was Thomas Hunter nog een mislukte schrijver die koffie verkocht in een Java Hut in Denver. Nu wordt hij zich steeds meer bewust van zijn verantwoordelijkheid om in heroÔsche pogingen twee werelden te redden. Hij komt tot de rampzalige ontdekking dat hij eraan meegewerkt heeft dat de dood in beide werelden wordt ontketend. Nu moet hij uitvinden hoe hij dit kwaad kan overwinnen en tegelijkertijd zijn grote liefde kan redden. Of hij nu vergadert met wereldleiders in de ene wereld of een kleine strijdgroep aanvoert in de woestijnen van de andere wereld - Thomas is vastbesloten om de geschiedenis van beide werelden te vernaderen, of om alles op te offeren bij zijn pogingen daartoe.

WIT
De grote achtervolging
2006, Sliedrecht: Librion, 384pag., 22cm, ISBN 90-5290-016-7, 1e druk april 2006
vert.van: White (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: Line-Art, Dordrecht
In dit slotdeel van de Cirkel trilogie heeft Thomas Hunter nog maar een paar dagen om de gevaren, het bedrof en de verwoesting te overleven in twee afzonderlijke werelden. Het lot van deze twee werelden hangt volledig af van zijn unieke vermogen om in zijn dromen heen en weer te reizen tussen beide werkelijkheden, en uiteindelijk van de hoogst onwaarschijnlijke keuze van ťťn man. In de ene wereld staat het virus op het punt de mensheid uit te roeien, in de andere wordt Thomas als leider van een dissidente groep, de Cirkel, geconfronteerd met nieuwe vijanden en uitdagingen. Een verboden en onmogelijke liefde dreigt alles te verstoren. In de verrassende afloop moet in een wervelwind van emoties en gebeurtenissen de geschiedenis herschreven worden om een apocalyps af te wenden. Noch de verschrikkingen uit ZWART, noch het verraad uit ROOD kunnen meten met de krachten waartegen Thomas en de Cirkel het moeten opnemen in WIT.

DE CIRKEL (Kok)

GROEN
Het begin en het einde
2012, Utrecht: Kok, 416pag., 22cm, ISBN 978-90-435-0520-8, 1e druk
vert.van: Green (Thomas Nelson, 2009), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Groen is een diep en duister verhaal vol apocalyptische metaforen. Het verklaart hoe het allemaal begon, en maakt tegelijkertijd op spectaculaire wijze de cirkel rond. Liefhebbers van de serie kijken er al jaren naar uit: vier boeken, twee werelden, één verhaal welkom in de cirkel. Twintiger Thomas Hunter reist door te dromen vanuit onze wereld naar de Andere Aarde, die zich tweeduizend jaar in de toekomst bevindt. Het is een plek vol oorlog, verraad, ziekte en dood, waardoor alles verloren dreigt te gaan tenzij Thomas op tijd het tij weet te keren, want het lot van twee werelden ligt in zijn handen. In Groen is de Cirkel een verlaten plek die zich al tien jaar moet redden zonder verlosser. Elyons volgelingen worden verscheurd door twijfel. Hoe kun je blijven geloven in een betere toekomst als de wereld om je heen een chaos is?

ZWART
De geboorte van het kwaad
2012, Utrecht: Kok, 432pag., 22cm, ISBN 978-90-435-0601-4
vert.van: Black (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Thomas Hunter wordt in Denver op de vlucht voor zijn achtervolgers neergeschoten en ontwaakt in een andere werkelijkheid, waar alles nog ongerept en zuiver is. Dit is het begin van een reis tussen twee werelden, waarbij Thomas ontdekt dat er een terreuraanslag met een mondiaal virus dreigt in de ene wereld en de macht van het kwaad losbreekt in de andere.

ROOD
De heroÔsche bevrijding
2012, Utrecht: Kok, 416pag., 22cm, ISBN 978-90-435-0498-0
vert.van: Red (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Thomas Hunter komt tot de rampzalige ontdekking dat hij eraan meegwerkt heeft dat de dood in beide werelden wordt ontketend. Nu moet hij uitvinden hoe hij dit kwaad kan overwinnen en tegelijkertijd zijn grote liefde redden. Twee werelden op het randje van de afgrond. Eén ondenkbare oplossing.

WIT
De grote achtervolging
2012, Utrecht: Kok, 383pag., 22cm, ISBN 978-90-435-0503-1
vert.van: White (Westbow Press, 2004), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Vier boeken, twee werelden, één verhaal... welkom in de Cirkel In de ene wereld staat het virus op het punt de mensheid uit te roeien, in de andere wordt Thomas als leider van een dissidente groep, de Cirkel, geconfronteerd met nieuwe vijanden en uitdagingen. Een verboden en onmogelijke liefde dreigt alles te verstoren. In de verrassende afloop moet tijdens een tornado van emoties en gebeurtenissen de geschiedenis herschreven worden om een apocalyps af te wenden.

THE BOOK OF MORTALS (met Tosca Lee)

VERBODEN
2012, Utrecht: Kok, 381pag., 23cm, ISBN 978-90-435-0026-5, 1e druk Paperback
vert.van: Forbidden (New York: Center Street, 2011), vert.uit het Engels: Roelof Posthuma
Een levensgevaarlijke wedren. Doel: het voortbestaan van de mens. The Books of Mortals - deel 1 Eeuwen geleden wist de wereld ternauwernood te ontsnappen aan de Apocalyps. Nu heerst overal vrede. Ziekte en honger bestaan niet meer. Dan ontdekt Rom de onthutsende waarheid: de mensen die op aarde rondlopen zijn al dood, hun DNA is ontdaan van wat hun tot mens maakt. Hij is de enige die de mensheid weer tot leven kan wekken. Maar dat is levensgevaarlijk en er moet een torenhoge prijs voor betaald worden. Want het menselijk leven zelf is verboden.

STERFELIJK
2012, Utrecht: Kok, 430pag., 23cm, ISBN 978-90-435-2038-6, 1e druk Paperback
vert.van: Mortal (New York: FaithWords, 2012), vert.uit het Engels: willem Keesmaat
Er zijn negen emotieloze jaren voorbijgegaan sinds de held Rom voor het eerst het verboden bloed dronk dat bij hem een onbeheersbare hartstocht opwekte. Nu heeft hij een groep volgelingen verzameld die net als hij het bloed hebben gedronken - de enige stervelingen in een wereld van doden. Maar De Orde jaagt met een leger op deze levenden, terwijl verraad voor onderlinge verdeeldheid zorgt. De laatste vlam van hoop voor de mensheid lijkt langzaam uit te doven.

SOEVEREIN
2014, Utrecht: Kok, 333pag., 23cm, ISBN 978-90-435-2281-6, 1e druk Paperback
vert.van: Sovereign (New York: FaithWords, 2013), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
In Soeverein van Ted Dekker zet De Orde alles op alles om de laatste Sterfelijken uit te roeien. Soeverein is het laatste deel uit de serie The Books of Mortals. De volgelingen van Rom zijn in verwarring na de verschrikkelijke oorlog met de Orde. Iedereen levert nu zijn eigen strijd om te overleven. Slechts 36 Stervelingen blijven trouw aan Rom, maar de Orde is vastbesloten om ook dit laatste groepje te verslaan. Wanhopig bieden ze weerstand aan de tegenstander die steeds gewelddadiger wordt. Als de totale vernietiging onontkoombaar lijkt, moeten ze vertrouwen op hun geloof en de soevereiniteit die hun toegezegd is.

DE VERLOREN BOEKEN

UITGEKOZEN
2013, Heerenveen: Barnabas, 232pag., 22cm, ISBN 978-90-8520-259-2, 1e druk Paperback
vert.van: Chosen (Nashville, TN: Thomas Nelson, 2007), vert.uit het Engels: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen

TROUWELOOS
2013, Heerenveen: Barnabas, 231pag., 21cm, ISBN 978-90-8520-260-8, 1e druk Paperback
vert.van: Infidel (Nashville, TN: Thomas Nelson, 2007), vert.uit het Engels: MariŽl Storm- 't Hart

AFVALLIG
2014, Heerenveen: Barnabas, 254pag., 21cm, ISBN 978-90-8520-266-0, 1e druk Paperback
vert.van: Renegade (Nashville, TN: Thomas Nelson, 2008), vert.uit het Engels: MariŽl Storm- 't Hart

CHAOS
2014, Heerenveen: Barnabas, ISBN 978-90-8520-265-3, 1e druk
vert.van: Chaos (Nashville, TN: Thomas Nelson, 2010), vert.uit het Engels: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen
Die in de bossen van Roemenië staat een kasteel en in dat kasteel bevindt zich een kamer. In die kamer woont een Shataiki vleermuis, afkomstig uit het Zwarte Woud. Hij regeert al 2000 jaar over de doden. Hij is op zoek naar de laatste Geschiedenisboeken die hij wil gebruiken om de wereld te vernietigen. Er zijn echter vier uitverkoren die dit plan in de weg staan. Zij zijn gevangen in een wereld van moderne technologie en massavernietigingswapens. Temidden van die chaos zoeken zij het laatste boek in de hoop hun tegenstander te snel af te zijn in deze laatste poging de wereld van de ondergang te redden.

OUTLAW KRONIEKEN

EXIT
2014, Utrecht: Kok, 319pag., 22cm, ISBN 978-90-435-2209-0, 1e druk Paperback
vert.van: Eyes Wide Open (New York: Hachette Book, 2013), vert.uit het Engels: Roelof Posthuma
Bij toeval raken Austin en Christy verzeild in een psychiatrische inrichting waar ze tegen hun wil in worden ingeschreven onder andere namen. De vrienden proberen vast te houden aan hun echte identiteit, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. In Ziener, het vierde deel van de psychologische thrillerserie Exit, ontmoeten Christy en Austin Outlaw. Deze mysterieuze vreemdeling belooft hen te bevrijden, maar dan moeten ze zichzelf wel volledig aan hem overgeven. Is hij te vertrouwen of is zijn verschijning een waanidee?

OUTLAW
2014, Utrecht: Kok, 379pag., 22cm, ISBN 978-90-435-2328-8, 1e druk Paperback
vert.van: Outlaw (New York: Hachette Book, 2013), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
De in de jungle geboren en getogen Ted Dekker heeft met `Outlaw een thriller geschreven die niemand anders had kunnen schrijven. Julia Carter wordt vlak voor de kust van Irian Jaya overvallen door een zware storm. Haar boot kantelt en als ze bijkomt, is de storm gaan liggen, maar is haar zoontje verdwenen. Leden van een brute stam sleuren haar diep de jungle in. Ze verzet zich tot het uiterste tegen het onrecht wat haar wordt aangedaan, totdat ze erachter komt dat haar zoon Stephen nog leeft en ze een plan moet bedenken om hem te redden uit de klauwen van het stamhoofd. Stephen is immers geboren om de wereld te veranderen... `Outlaw is het bijzondere levensverhaal van de mysterieuze redder uit Dekkers eerdere thriller `Exit .

WATER WALKER
2014, Utrecht: Kok, 336pag., 22cm, ISBN 978-90-435-2379-0, 1e druk Paperback
vert.van: Water Walker (New York: Hachette Book, 2014), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
In Ted Dekkers thriller `Water Walker ontmoeten we de goedgelovige Alice die achtereenvolgens ten prooi valt aan ontvoering, manipulatie, mishandeling en vrijheid? `Mijn naam is Alice Ringwald. Maar de man die mij ontvoerd heeft, zegt dat dat een leugen is. Het geheugen van de dertienjarige Alice gaat niet verder terug dan zes maanden. Het enige leven dat ze kent, is dat wat ze dag voor dag aan het opbouwen is met het liefdevolle stel dat haar onlangs heeft geadopteerd. Totdat ze ontvoerd wordt door een vreemde man. In de doldwaze achtervolging die volgt, verdwijnt de man spoorloos. Met Alice. Hij noemt haar Eden en beweert dat hij haar vader is. Zij, Eden, is het lam dat de zonden van haar familie moet wegwassen. `Water Walker is een razend spannende pageturner die je kunt, maar niet hoeft te lezen als het vervolg op Dekkers eerdere thrillers 'Exit' en 'Outlaw'.

ZEGELS VAN WAARHEID

NUMMER 49
2018, Utrecht: Kok, 464pag., 23cm, ISBN 978-90-435-3040-8, 1e druk Paperback
vert.van: The 49th Mystic (Grand Rapids: Revell, 2018), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Nummer 49 is het eerste deel van de nieuwe tweedelige serie Zegels van waarheid, in de stijl van zijn eerdere serie De Cirkel. Wat als je opeens wakker wordt in een andere wereld? Het overkomt de blinde Rachelle. Zij ondergaat een behandeling in de hoop daarna weer te kunnen zien, maar er gaat iets afschuwelijk mis. Vanaf het moment van ontwaken reist Rachelle van de ene naar de andere wereld. Zij blijkt Nummer 49 te zijn, de negenenveertigste in een rij van mystici van wie de geboorte al lang geleden is voorspeld. Het is de bedoeling dat zij beide werelden uiteindelijk zal redden. Hiervoor moet Rachelle op zoek naar de Vijf Zegels van de Waarheid. Sfeervol. Spannend. Snel. Surrealistisch.

HET VIJFDE ZEGEL
2019, Utrecht: Kok, 463pag., 23cm, ISBN 978-90-435-3184-9, 1e druk Paperback
vert.van: Rise of the Mystics (Grand Rapids: Revell, 2018), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Het vijfde zegel van Ted Dekker is het afsluitende deel in het tweeluik Zegels van waarheid.

Romans

Dri3 Oogwenk Hemelbestormer Wanneer de hemel huilt Het huis / Frank Peretti & Ted Dekker Obsessie / Ted Dekker Vuur uit de hemel / Ted Dekker Adam / Ted Dekker Kus / Ted Dekker & Erin Healy De dochters van de beul / Ted Dekker

DRI3
2003, Kampen: Uitgeverij Kok, 352pag., ISBN 90-435-0845-4, 1e druk december 2003
vert.van: Thr3e (Nashville: W Publishing Group, 2003), vert.uit het Engels: Roelof Pusthuma
omslagontwerp: Douglas Design BNO
'De tijd om spelletjes te spelen is over, Kevin. Jij zult de wereld niet langer voor de gek houden. Ik heb erover gedacht je te vermoorden, maar dit is veel beter. Dit... dit zal je vernietigen.'
Kevin Parson zit achter het stuur als hij een angstaanjagend telefoontje krijgt. Ene Slater dreigt zijn auto op te blazen, als hij niet binnen drie minuten zijn zonde aan de wereld belijdt. Kevin raakt in paniek. Wie is Slater? Maakt hij zijn dreigementen ook waar? Kevin neemt het zekere voor het onzekere, zet de auto stil en springt eruit. Precies drie minuten later volgt de ontploffing.
Zo begint een nachtmerrie, waarin steeds meer levens op het spel komen te staan. Weer een telefoontje, weer een raadsel, weer een deadline, nog een bomaanslag. En zo zal het doorgaan zolang Kevin zijn zonde niet belijdt. Het probleem is echter dat Kevin niet weet op welke zonde Slater doelt. Geholpen door FBI-agente Jennifer Peters en CBI-agente Samantha Sheer probeert Kevin de identiteit van Slater te achterhalen. Hij blijft hen echter steeds een stap voor met zijn vernuftige, levensgevaarlijke kat-en-muisspelletjes...
Betreeft de wereld van DRI3, waarin niets is wat het lijkt te zijn. Waarin wit zwart is en zwart wit, en je grootste vriend je ergste vijand zou kunnen zijn.

OOGWENK
2004, Kampen: Uitgeverij Kok, 376pag., ISBN 90-435-0846-2, 1e druk augustus 2004
vert.van: Blink (Nashville: W Publishing Group, 2002), vert.uit het Engels: Lia van Aken
omslagontwerp: Douglas Design BNO, omslagillustratie: The Office of Bill Chiaravalle
De briljante Amerikaanse student Seth krijgt een ongewone gave: hij kan flitsen van de toekomst zien. Of beter gezegd, niet van de toekomst, maar van vele mogelijke toekomsten. Zijn pad kruist dat van Miriam, een Saudische prinses, die haar land ontvlucht om te ontkomen aan een gedwongen huwelijk. Er zijn echter grote belangen gemoeid met Miriams huwelijk.  Ze moet dan ook gevangengenomen worden of gedood. Dankzij zijn gave kan Seth haar helpen ontsnappen - maar voor hoelang? Als opgejaagd wild moeten Miriam en Seth hun achtervolgers vůůr blijven, terwijl het net steeds strakker om hen heen gespannen wordt.

HEMELBESTORMER
2004, Hoenderloo: Novapres, 376pag., ISBN 90-6318-247-3, 1e druk november 2004
vert.van: Heaven's Wager (2000), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: HAS, omslagillustratie: Tony Stone
Hij verloor alles wat hij ooit had willen hebben en riskeerde zijn ziel om te krijgen wat hij verdiende.
Een begaafde, jonge softwareontwerper staat op het punt miljonair te worden... Twee weldoorvoede, strak in het pak zittende bankdirecteuren die iedere gelegenheid uitbuiten... Een trendy geklede grootmoeder die haar gebeden letterlijk handen en voeten geeft... Een mooie, jonge weduwe die een gevaarlijk geheim ontdekt.
Dit zijn de ingrediŽnten die Hemelbestormer enerzijds tot een psychologische thriller - een fascinerend verslag van de (bijna) perfecte misdaad maakt en anderzijds tot een liefdesverhaal - een verhaal van bitterzoete liefde die (bijna) genoeg is om een ziel te redden. In ieder geval worden we meegenomen in een wereld die reŽler en dynamischer is, dan de meeste mensen ooit zullen ontdekken, een wereld waarin de echte drama's van dit universum zich afspelen - en van ons dagelijks leven.

WANNEER DE HEMEL HUILT
2005, Hoenderloo: Novapres, 396pag., ISBN 90-6318-271-6, 1e druk oktober 2005
vert.van: When Heaven Weeps (2001), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
omslagontwerp: HAS, omslagfoto: HAS
Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in de Balkan, speelt een groep soldaten een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Janjic Jovic doet aarzelend mee. Maar hij is niet voorbereid op de ongelofelijke demonstratie van liefde en de verschrikkelijke gebeurtenissen die daarop volgen. Nu, vele jaren later, zal datzelfde spel tot leven komen in zijn eigen hart. Hij wordt hevig verliefd op de verkeerde vrouw. Nu is het de beurt aan Janjic om het spel te spelen. Maar het kost hem alles.

HET HUIS
Frank Peretti & Ted Dekker
2006, Kampen: Voorhoeve, 329pag., 25cm, ISBN 90-297-1811-0 (978-90-297-1811-0), 1e druk september 2006
vert.van: House (2006), vert.uit het Engels: Roelof Posthuma, omslagontwerp: Bas Mazur
In de onherbergzame bossen van Alabama stranden Jack en Stephanie met autopech. Ze moeten te voet verder gaan, op zoek naar hulp. Als de duisternis invalt, zien ze tot hun opluchting een huis waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Weliswaar zijn ze nog steeds ver van de bewoonde wereld, maar in elk geval zijn ze veilig voor de nacht. Denken ze.
In het huis treffen Stephanie en Jack een ander stel aan, Randy en Leslie, die ook in het bos zijn gestrand. Te laat beseffen ze dat ze niet toevallig in dit huis zijn belandt: ze zijn erheen gelokt door de meedogenloze man die nu om het huis heen doolt. Nu kan zijn 'spel' beginnen. Het viertal heeft minder dan twaalf uur de tijd om te ontkomen. Het huis houdt hen echter gevangen met een duistere kracht. De enige manier om eruit te ontsnappen, is verder Ūn het huis door te dringen. Maar in de geheimzinnige diepten van het huis staan hen angstaanjagende confrontaties te wachten...

OBSESSIE
2006, Kampen: Kok, 399pag., 24cm, ISBN 90-435-1254-0 (978-90-435-1254-1), 1e druk november 2006
vert.van: Obsessed (2006), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat, omslagontwerp: Douglas Disign, omslagillustratie: Stephen Gardner, PixelWorks Studio
Een nietsvermoedende man. Een krankzinnige moordenaar. Een onbetaalbare schat. Een obsessie waarvoor alles moet wijken...
Stephen Friedman heeft altijd gedacht dat zijn moeder in het concentratiekamp is omgekomen. Maar wanneer een oude joodse vrouw overlijdt en een mysterieuze aanwijzing nalaat, blijkt dat zij Stephens moeder was - en dat Stephen erfgenaam is van een waardevolle verborgen schat. Stephen raakt volledig door de schat geobsedeerd en zet alles op alles om hem te vinden. Maar er is nog een man die de aanwijzing begrijpt: een seriemoordenaar die al dertig jaar op Stephen wacht. Zijn prooi is hem eenmaal ontsnapt. Dit keer zal hij dat niet laten gebeuren.

VUUR UIT DE HEMEL
2007, Hoenderloo: Novapress, 270pag., 24cm, ISBN 978-90-6318-281-6, 1e druk mei 2007
vert.van: Thunder from Heaven (2002), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat, omslagontwerp: HAS, omslagillustratie: Bob Crane
Wat gebeurt er als het kwaad van het terrorisme in aanvaring komt met de liefde van God?
In het prachtige Amazonegebied bloeit een romance op tussen twee jonge mensen. Het leven in de jungle is een sprookje waar je alleen van kunt dromen. Vandaag komt er een einde aan het sprookje. De jungle kent meer dan liefde alleen. Zij herbergt ook een afgrijselijk kwaad. Een duister plan om Amerika op de knieŽn te brengen door een handvol terroristen. Het plan wordt tot in perfectie uitgevoerd. Amerika's grootste angst wordt bewaarheid. Niets staat totale vernietiging in de weg... Alleen de liefde van een vrouw.

ADAM
2009, Amsterdam: Luitingh, 365pag., 24cm, ISBN 90-245-2803-5, 1e druk januari 2009
vert.van: Adam (2008), vert.uit het Engels: Gert van Santen, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagfotografie: Thomas Nelson Inc.
Als je op de duivel in eigen persoon jaagt, hoe ver kun je dan gaan?
Een hoogst ongewone seriemoordenaar, Eve, maakt op gruwelijke wijze stad en land onveilig. Bij al zijn slachtoffers, vijftien vrouwen inmiddels, wordt hersenvliesontsteking als doodsoorzaak geconstateerd. En dat roept vele vragen op. Vragen waar vooralsnog geen antwoord op is. Gedragspsycholoog Daniel Clark - speciaal agent bij de FBI en een man met een bewogen verleden - jaagt op Eve met felle, bijna obsessieve verbetenheid. Zijn leven wordt erdoor beheerst. Na een confrontatie met Eve die nog net niet fataal afloopt, krijgt Daniel Clark onverwacht hulp. In forensisch patholoog Lori Ames vindt hij een partner die zich al net zo obsessief in de zaak vastbijt als hij. Samen doen ze een schokkende ontdekking. Om de ware identiteit van Eve te achterhalen zal Daniel met Lori's hulp de grens tussen leven en dood moeten overschrijden.

KUS
Ted Dekker & Erin Healy
2009, Kampen: Kok, 351pag., 24cm, ISBN 978-90-435-1674-7, 1e druk september 2009
vert.van: Kiss (2008), vert.uit het Engels: P.J. de Gier, omslagontwerp: Bas Mazur, omslagilustratie: Frťdťric Grou/Photoshot.com
Ik vertel je alles wat ik weet. Mijn naam: Shauna.
Ik word wakker in het ziekenhuis. In de kamer zit een onbekende jongen die mijn vriendje blijkt te zijn. Naast hem staan mijn oom en mijn draak van een stiefmoeder. Ze geven me de schuld van een auto-ongeluk waarbij mijn broer een ernstige hersenbeschadiging heeft opgelopen en ikzelf bijna ben omgekomen. Maar ik weet van niets. Er ontbreekt een halfjaar uit mijn geheugen. Door mijn hoofd speelt maar ťťn gedachte: Dit kan niet waar zijn. De medicijnen die ze me geven, maken me angstig en verward. Wie kan ik vertrouwen? Voor wie moet ik op mijn hoede zijn? Stukje bij beetje komt mijn herinnering terug. Maar een kus zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik denk dat ik gek word. En veel erger: ik denk dat ze me willen vermoorden.

DE DOCHTERS VAN DE BEUL
2010, Amsterdam: Luitingh, 351pag., 24cm, ISBN 978-90-245-3130-3, 1e druk januari 2010
vert.van: Boneman's Daughters (2009), vert.uit het Engels: Jan Steemers, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagfoto: Thomas Nelson Inc.
Ze noemen hem Beul, een seriemoordenaar die al zeven jonge vrouwen heeft ontvoerd en gedood tijdens zijn zoektocht naar de perfecte dochter. Wie niet aan zijn torenhoge verwachtingen voldoet, wordt op uiterst pijnlijke wijze vermoord. Ryan Evans, militair, is zozeer met zijn werk getrouwd dat hij van zijn vrouw en dochter vervreemdt. Precies in de periode dat de Beul niet van zich laat horen, zit Evans in Fallujah, Irak. Toeval, of niet? Bij de FBI denken ze er het hunne van...

Vuur / Ted Dekker en Erin Healy Bloedgetuige / Ted Dekker

VUUR
Ted Dekker & Erin Healy
2010, Kampen: Kok, 350pag., ISBN 978-90-435-1755-3, 1e druk 2010
vert.van: Burn (2010), vert.uit het Engels: Lia van Aken
omslagontwerp: Bas Mazur, omslagillustratie: Karina Simonson/Trevillion Images
Jaren geleden werd het zigeunerkamp waar Janeal Mikkado was opgegroeid, aangevallen en volledig platgebrand. Als de dag van gisteren herinnert ze zich het moment waarop ze gedwongen werd te kiezen: haar vriendin Katie redden uit de vlammenzee, of vluchten met het kapitaal dat ze nog maar net had verworven. Nu wordt de grond haar opnieuw heet onder de voeten. Want het vermoeden dat alle zigeuners op dit zwarte dag zijn omgekomen, wordt ingehaald door de werkelijkheid. Niet alleen twee oude bekenden duiken op in haar leven, maar ook iemand die de waarheid kent achter haar geheim. En die zal niet rusten voor Janeal haar schuld heeft afgelost.

BLOEDGETUIGE
2011, Amsterdam: Luitingh, 400pag., ISBN 978-90-245-3635-1, 1e druk januari 2011, paperback met flappen
vert.van: The Bride Collector (2009), vert.uit het Engels: Jan Steemers
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagfoto: Getty Images
Een meestermoordenaar laat een spoor van dood en verderf achter. Hij heeft al een aantal slachtoffers gemaakt, telkens buitengewoon mooie, jonge vrouwen, en elk slachtoffer is getooid met een bruidssluier. Vervolgens, bij dode nummer vier, wordt een cryptisch, handgeschreven briefje gevonden. Steeds slaagt de extreem begaafde bruidenvanger erin uit handen te blijven van FBI's special agent Brad Raines: hŪj bepaalt de regels van het spel. Het lukt Raines niet de zaak op te lossen; uiteindelijk krijgt hij hulp uit een onwaarschijnlijke hoek.

DODENAKKER
2011, Utrecht: Kok, 368pag., 23cm, ISBN 978-90-435-1964-9, 1e druk
vert.van: The Priest's Graveyard (New York: Center Street, 2011), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Danny Hansen ontvluchtte BosniŽ na de oorlog. Nu is hij priester in de Verenigde Staten. Zo op het oog leeft hij een bestaan vol liefde en mededogen, maar diep van binnen koestert hij een diepe haat tegen onrecht vooral wanneer die wordt veroorzaakt door hypocriete gelovigen. De priester zet de Bijbeltekst `Oordeelt en gij zult geoordeeld worden naar eigen hand en besluit zelf in te grijpen in de samenleving. Wat krom is, buigt hij eigenhandig recht en hij deinst er niet voor terug hierbij grof geweld te gebruiken. Dan kruist zijn pad dat van Renee Gilmore. Zij blijkt het slachtoffer van een man die zijn macht misbruikt. Nadat ze aan zijn klauwen is ontsnapt, heeft ze slechts één doel voor ogen: wraak nemen. Als ze Danny en zijn levensfilosofie leert kennen, bundelen de twee hun krachten. Maar dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. In Dodenakker brengt Ted Dekker op een beangstigende manier feit en fictie bij elkaar zoals geen ander dat kan. Opnieuw is het hem gelukt een superspannend verhaal uit te denken met voor de kenner een sterke christelijke boodschap.

HET HEILIGDOM
2013, Utrecht: Kok, 381pag., 23cm, ISBN 978-90-435-2190-1, 1e druk
vert.van: The Sanctuary (New York: Center Street, 2012), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
Als hij faalt, zal zij sterven Priester Danny Hansen zit een celstraf van vijftig jaar uit voor de moord op twee mannen. Hij is vastbesloten om vanaf nu geweldloos door het leven te gaan, maar dat is lastig in de wrede gevangenis die 'Het Heiligdom' wordt genoemd. Als bij zijn vriendin Renee een afgehakte vinger wordt bezorgd en ze daarnaast een onmenselijke opdracht krijgt, wordt het hem duidelijk dat ook buiten de gevangenis het gevaar dreigt. Samen met Renee wordt hij meegezogen in een angstaanjagend spel op leven en dood.

MARTELAARSLIED
Uitgave in samenwerking met BCB, ter gelegenheid van Hoogspanning, spannende boeken in de christelijke boekhandel, 2014
2014, Utrecht: Kok, 122pag., 20cm, ISBN 978-90-435-2369-1, 1e druk
vert.van: The Martyr's Song (Nashville: Thomas Nelson, 2005), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat

ANNO DOMINI 30
2015, Utrecht: Kok, 400pag., 23cm, ISBN 978-90-435-2517-6, 1e druk Paperback
vert.van: A.D.30 (Armong, NY: Baror International, 2014), vert.uit het Engels: Marijne Thomas
Tien jaar heeft Ted Dekker eraan gewerkt: zijn meesterwerk Anno Domini 30. Wanneer vijanden onverwachts aanvallen, krijgt Maviah, de bastaarddochter van een van de meest machtige bedoeÔensjeiks in ArabiŽ, de opdracht koning Herodes om hulp te vragen. Maviah ontsnapt met de hulp van twee van haar vaders soldaten Saba, die meer met zijn zwaard spreekt dan met zijn stem, en Juda, een Jood die de sterren leest. Een reis vol gevaren begint, maar als het hen al zal lukken om de uitgestrekte en dodelijke zandvlakten te overleven, wacht hen een brute wereld waarin ze onderworpen zijn aan wrede koningen en keizers. Maar dan ontmoet Maviah een man van een heel ander kaliber een raadselachtige leraar die spreekt over een koninkrijk dat uiteindelijk zal triomferen en het zal winnen van welk koninkrijk dan ook. Zijn naam is Jeshua en Zijn woorden zetten alles wat Maviah ooit geleerd heeft op zijn kop. Maar ondanks dat het volgen van Hem een risicovolle onderneming is, is het misschien wel de enige kans voor Maviah om zichzelf en allen die haar dierbaar zijn te redden.

ANNO DOMINI 33
2016, Utrecht: Kok, 366pag., 23cm, ISBN 978-90-435-2706-4, 1e druk Paperback
vert.van: A.D.33 (Armong, NY: Baror International, 2015), vert.uit het Engels: Marijne Thomas
Ze noemen haar de koningin van de woestijn. Maviah, de slavin uit Anno domini 30 van Ted Dekker, is dankzij de woorden van Jeshua uitgegroeid tot de sterke leider van een groep verstotenen. Haar macht is zo groot geworden dat ze een bedreiging vormt voor haar vijanden, die in Anno domini 33 samen tegen haar ten strijde trekken. Verslagen gaat Maviah op zoek naar Jeshua in de hoop dat hij haar kan helpen haar volk te redden. Als ze Hem gevonden heeft, hoort ze dat Hij met de dood wordt bedreigd. Is er nog hoop?

HACKER
2017, Utrecht: Kok, 336pag., 22cm, ISBN 978-90-435-2705-1, 1e druk Paperback
vert.van: Hacker (New York: Center Street, 2014), vert.uit het Engels: Willem Keesmaat
In Hacker is de hoofdrol weggelegd voor de zeventienjarige briljante programmeur Nyah. Wanneer haar familie betrokken raakt bij een heftig ongeluk, heeft ze haar skills hard nodig om het leven van haar moeder te redden met een dure experimentele hersenoperatie. Nyah kan veel geld verdienen met het kraken van de firewalls van wereldbedrijven. Maar een van haar klussen loopt uit de hand en dwingt haar te vluchten. Ze vlucht naar een onmogelijke realiteit, die nooit had mogen bestaan, maar dat toch doet. Kan Nyah haar moeder nog redden?

Links

http://www.teddekker.com/
de website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ